FødevareWatch

Rig familie vil fortsætte med opkøb

Opkøbet af Catering Danmark kan være den første i rækken af flere, afslører den velhavende Færch-familie.

Foto: Privat

Fredag købte Lone Færch og hendes søn, 32-årige Bjarke Færch, Catering Danmark.

Opkøbet af selskabet, der blandt andet har Kokken & Jomfruen i porteføljen, kan vise sig at blive det første i en længere række. Det afslører Lone Færch over for Dagbladet Holstebro-Struer.

"Vi synes, at fødevarebranchen er spændende. Det er en branche i vækst, som jeg har arbejdet tæt på, da jeg var direktør på Færch Plast. Herudover har Catering Danmark nogle spændende koncepter og kendte mærker, som vi ser muligheder i at udvikle," siger Lone Færch, der har tjent en formue på tidligere at have været medejere af Skandinavisk Tobak og Færch Plast.

Hun fortæller, at hverken hende eller hendes søn kommer til at have deres daglige gang i Catering Danmarks hovedkontor, der ligger i Odense. Bjarke Færch bliver næstformand for bestyrelsen, mens Lone Færch også selv bliver en del af bestyrelsen.

Det bliver den nuværende adm. direktør Anders Engdahl, der også er medejer, der forsat skal stå i front for virksomheden, mens grundlægger Henrik Nygaard i det kommende år vil hjælpe med at identificere og integrere nye forretningsområder for Catering Danmark og Færch.

Business as usual

I kølvandet på frasalget af Catering Danmark talte FødevareWacth med Anders Engdahl, der siden december 2015 har været adm. direktør i Catering Danmark, efter ejerlederen, Henrik Nygaard, trådte tilbage for at være bestyrelsesformand.

"Det er business as usual. Der ligger en forretningsplan, som jeg har været arkitekten på, og som vi har præsenteret for familien Færch. Der er nikket til den og jeg har fået at vide, at den skal vi bare køre videre med," sagde Anders Engdahl.

Han tilføjede, at rapporteringsformerne måske bliver ændret en smule, og at de nye, kapitalstærke ejere ellers er meget spændte og nysgerrige på at drive den nye forretning.

Catering Danmarks regnskabsår sluttede den 30. juni, og man har endnu ikke afleveret regnskabet for 2015/16, men regnskabsåret før var overskuddet på 3,4 millioner kroner.

Der er cirka 150 ansatte i de fire afdelinger i Glostrup, Slagelse, Odense og Aarhus.

Efter ejerskifte: Kokken & Jomfruen jagter nye markeder

Kokken & Jomfruen solgt til tobaksfamilie

Kokken & Jomfruen hæver omsætning med hverdagsmad

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier