FødevareWatch

Dansk emballageselskab fortsætter europæisk opkøbsrunde

Den danske emballagevirksomhed Færch Plast overtager for anden gang i år en international konkurrent og bygger dermed videre på den vækststrategi, som blev varslet, efter Holstebro-selskabet blev opkøbt af en kapitalfond.

Foto: PR/Færch Plast

Det danske selskab Færch Plast, der fremstiller emballage til fødevareindustrien, udvider sin europæiske forretning. Det sker med købet Sealed Airs Food Tray Business Europe, med forventede overtagelse per 1. november 2015, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det Holstebro-baserede selskab er ifølge eget udsagn den førende europæiske producent af plastbakker til fødevareindustrien, men med det nye opkøb ” styrker man endnu engang sin position som ledende leverandør til den globale fødevareproduktion.”

Sealed Air er ifølge meddelsen en global leder inden for emballage til fødevare, produktbeskyttelse samt specialemballering, og den del af selskabet, som Færch nu overtager, producerer bakkeløsninger i høj kvalitet til fersk kød, salater, frugt og foodservice.

Købet dækker over de aktiviteter, der er knyttet til virksomhedens fabrikker i Poole i England og Buñol i Spanien, samt de lokale datterselskaber Sealed Air Ltd. og Sealed Air Buñol S.L.U. og dertilhørende kommercielle aktiviteter, oplyser Færch.

Vækst gennem opkøb

“Vi er imponerede over det omfattende produktsortiment vi ser hos Sealed Air i Poole og Buñol, og vi tror på, at sammenlægningen med Færch Plast er en unik mulighed for begge parter. Dette køb vil give os et endnu stærkere fundament til fortsat at tilbyde vores kunder nyskabende og markedsledende kvalitetsløsninger. Sealed Air har et meget respekteret omdømme og image, der på mange områder minder om det vi kender fra Færch Plast, og vi ser meget frem til dette nye samarbejde”, siger Færchs adm. direktør Lars Gade Hansen.

Aftalen med Sealed Air, kommer bare seks måneder efter købet af engelske bakkeproducent, Anson Packaging Ltd., og er derved den anden transaktion Færch afslutter i 2015.

“Gennem årene har Færch Plast haft en organisk vækst, der har ligget over markedsgennemsnittet. Det er et resultat af vores strategi om hele tiden at være på forkant med udviklingen inden for teknologi og produkter. Under ejerskab af kapitalfonden EQT har vi fået mulighed for at have en mere offensiv tilgang til den videre udvikling af Færch Plast gennem opkøb. De to køb er afgørende ift. at styrke vores position som førende producent af emballageløsninger i høj kvalitet,” tilføjer topchefen.

De to fabrikker i Poole og Buñol har tilsammen en årlig omsætning på omkring 350 mio. kr. samt 250 ansatte, skriver Færch, som dog ikke oplyser, hvor meget man betaler for opkøbet.

Færch-ejer på vej med nye opkøb

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Nye madvaner får emballageindustrien op i fart

Forbrugere forvirrede over emballage

Ny mælkekarton skærer 20 pct af CO2-udledningen

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier