FødevareWatch

Flere fødevarefamilier blandt Europas rigeste

På listen over de rigeste mennesker i Europa figurer der indtil flere kendte familier, som tjener deres penge på handel med fødevarer og drikkevarer.

Ejerne af Nutella-brandet er ifølge opgørelsen den 15. rigeste familie i Europa. Foto: Jesper Stormly Hansen/POLFOTO

Business Insider har med udgangspunkt i en liste over verdens rigeste fra Sunday Times fundet de 21 rigeste europæere, og ikke overraskende er der på listen indtil flere familier, som har fingrene nede i de brancher, som vi på FødevareWatch beskæftiger os med.

På listens placering som nummer 21 finder man Lidl-ejeren Dieter Swartz og dennes familie. Den 77-årige har ifølge avisen en formue på 12 mia. britiske pund - svarende til 104 mia. kr. De mange penge på kistebunden stammer fra arbejdet i detailkoncernen Schwarz-Gruppe, hvorfra man kontrollerer Lidl og den tyske hypermarked-kæde Kaufland. Dieter Scwartz er ifølge opgørelsen Tysklands rigeste mand.

På kanten af fødevarefeltet finder man på listens 20. plads Kirsten, Finn og Jorn Rausing, der har tjent milliarder på emballagekoncernen Tetra Pak.Samlet anslås deres formue at være på 12,9 mia. britiske pund - svarende til 111,8 mia. kr.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Italienske Giovanni Ferrero er sammen med familien at finde på plads nummer 15. Den 52-årige Giovanni driver Ferrero-koncernen, som nok mest er kendt for sin Nutella-produktion. Samlet har familien angiveligt en formue på 15,1 mia. britiske pund - svarende til 130,9 mia. kr.

Nutella-søn afviser salgsrygter efter farmands død

Noget længere oppe på listen finder man på plads nummer syv Bernard Arnault. Han har siden 1989 haft posten som adm. direktør i LVMH, der blandet meget andet står bag mærkerne Louis Vuitton, Dom Perignon, Moët, Bulgari og Tag Heuer. Den 67-årige franskmand har ifølge opgørelsen en formue på 23,6 mia. britiske - svarende til 204,6 mia. kr.

På listens 3. plads finder man familien bag den anden store tyske detailgigant Aldi. Karl Albrecht Jr, Beate Heister og resten af familien har angiveligt en formue på 27,1 mia. britiske pund - svarende til 234,9 mia. kr. Karl Albrecht Jr og Beate Heister er børn af Aldi-stifter Karl Albrecht, og samlet har de under sig mere end 10.000 Aldi-butikker i 18 lande.

Medstifter af Aldi er død

På listens to øverste placeringer finder man Ikea-stifter Ingvar Kamprad, der har en anslået formue på 38,3 mia. britiske pund - svarende til 332 mia. kr. på listens andenplads. Øverst finder man den 80-årige spanske rigmand Armancio Ortega, der blandt andet ejer tøjbrandet Zara gennem sin Inditex-modekoncern. Samlet er han god for 50,2 mia. britiske pund - svarende til astronomiske 435 mia. kr.

Så superrige er de tyske discount-familier

Luksuskæmpe straffes efter skidt regnskab

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier