Fødevareemballage mindsker industriens miljøbelastning

Emballage forlænger fødevarers levetid og er derfor et plus for miljøet, lyder det fra branchen og Teknologisk Institut.
Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten
Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten

Poser om eksempelvis frugt og grønt kan for nogle måske ligne det rene ressourcespild. Det forholder sig dog stik modsat. Små poser om kål og bananer og andre fødevare forlænger fødevarernes levetid.

Det fortæller sektionsleder med Teknologisk Institut, Søren Rahbek Østergaard, til magasinet Fødevarefokus.

Han anslår, at fem pct. af de miljømæssige omkostninger ved fødevareproduktion, stammer fra emballagen. 15 pct. kommer fra transport og 80 pct. stammer fra primærproduktionen.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt – læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Direktør i frugt og grøntproducenten Gasa Odense, Jens Nannerup er enig.

"Hvis der ikke var emballage på mange frugt og grøntsager vil det have den konsekvens, at rigtig mange varer må kasseres hurtigere, simpelthen fordi de ikke kan holde sig så længe. I sidste ende vil det større tab gøre varerne dyrere," siger han til Fødevarefokus.

Burgerpapir overskrider danske grænseværdier for fluor

Dansk Supermarked bruger millionbeløb på private label

Emballage-producenter vil have miljømærker på indpakning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også