Japanske landmænd melder om mangel på legendarisk luksuskød

En stor mangel på de kalve, det berømte kobe-kød kommer fra, har fået priserne til at stige, og lægger pres på bønderne, som producerer kødkvæget.
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV

Kalve af kvægracen Wagyu kan ikke fødes hurtigt nok.

De japanske landmænd, som producerer kvæget, kan ikke følge med den stigende internationale efterspørgsel på luksuskødet, som kommer fra netop den race.

Det berømte kød, der kan laves af dyrene er kendt som wagyu- og kobe-kød. Efterspørgslen betyder, at en kalv i gennemsnit sælges på auktioner for 7705 dollars i år mod 5300 dollars sidste år.

Det skriver fagmediet Globalmeatnews.com.

Samtidig er antallet af kalve faldet siden 2010 fra ca. 684.000 til 588.00 i 2016, fortæller formanden for den japanske organisation Meat Grading Association, Yoshitomo Kinoshita.

Det berømte kød, der er kendt for sin store fedtmarmorering, produceres i en særlig egn i Japan, hvor dyrene fodres med særligt foder og endda med øl og den japanske spiritus sake.

En talsmand fra det japanske landbrugsministerium fortæller til Globalmeatnews.com, at man fra regeringens ide arbejder på at hjælpe landmændene, så der kan komme gang i flere fødsler af det eftertragtede kvæg.

"Vi leverer praktisk hjælp i form af befrugtede æg fra Wagyu-køer og kønsspecifikt sperm samt overvågningsudstyr, der skal hjælpe på reproduktionen," udtaler Takashi Matsumoto fra landbrugsministeriet.

Landmanden der laver legendarisk Kobe-kød i Danmark

Dansk restauratør er verdens største aftager af kobekød

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også