"Du kan bande på, at jeg taber penge", lyder det fra Claus Meyer om sin store satsning med et madprojekt på Grand Central-banegården i New York. Men det går den rigtige vej for projektet, der rummer otte restauranter og serveringssteder fordelt på tre lokationer på Grand Central og med i alt 340 ansatte, skriver Politiken, der har talt med den danske madentreprenør.
Gourmetrestauranten Agern har fået tre ud af fire stjerner af byens vigtigste madmedie, The New York Times. Hans food hall, Great Northern, har fået positiv omtale på New York Magazines toneangivende website med ros til blandt andet kanelsnurrer, æggemadder, varme sandwiches og øllebrød, mens Meyers tebirkes og frøsnappere ligefrem kaldes et "mirakel af bagværksperfektion".
Men selvom det går fremad og tallene vokser uge for uge, så kalder Claus Meyer sig selv for naiv, for det har været en langt større opgave, at koordinere 340 ansatte og få otte restauranter op at køre i højt tempo på én gang – og midt i sommerferien. Selvom han har en stor investor i ryggen, så har han også egne penge på spil fra salget af Meyer-koncernen til en kapitalfond. På Politikens spørgsmål om, hvorvidt han stadig er i tvivl om projektets bæredygtighed, svarer han:
”Ja. Jeg er betydelig mindre i tvivl nu, efter de anmeldelser, men jeg er stadig 25 procent i tvivl. Fordi vi skal have løftet omsætningen med 25-30 procent inden for det næste halve år, før tallene hænger sammen. Det er der noget, der tyder på vi kan, men jeg vil bare se det først.”
'Den grå dame' hylder Claus Meyers NY-restaurant
Meyers 'indianer i kano' høster stor ros i USA