FødevareWatch

Foodservice-kæmper får grønt lys til fusion

EU-Kommissionen har godkendt en sammenlægning af to af verdens største aktører inden for foodservice-segmentet.

Foto: Mark Duncan/AP/POLFOTO/arkiv

To af de største foodservice-selskaber i verden indgik i starten af året en aftale om at fusionere, og det har de nu også fået EU-Kommissionens velsignelse til at gøre.

Det skriver Undercurrent News.

Ifølge mediet har Kommissionen godkendt sammenlægningen af amerikansk Sysco Corporation og britisk-baserede Brakes Group. Rent formelt betyder det, at Sysco nu kan gennemføre overtagelsen af sin europæiske rival for 3,1 mia. dollars eller godt 20 mia. kr.

Opkøbet indebærer også, at Sysco også overtager og betaler for briternes gæld på omkring 2,3 mia. dollars, svarende til 15,57 mia. kr.

Brakes Group er den førende leverandør af foodservice i Europa målt på omsætning og produktportefølje. I alt leverer koncernen frosne og friske fødevarer til mere end 50.000 kunder i Irland, England, Sverige, Belgien, Spanien, Frankrig og Luxembourg.

Selskabet landede i 2015 en omsætning på 5 mia. dollars, mens Sysco Corporation betegner sig selv som verdens førende foodservice-aktør og solgte for 8 mia. dollars til sine ca. 425.000 kunder sidste år

Sysco har dog pt. ingen aktiviteter i Europa, og derfor har EU-Kommissionen da heller ikke fundet anledning til bekymringer om konkurrenceforvridning.

Tocifret milliardhandel i foodservice er i hus

Medie: Foodservice-koncern tidobler børsmål

Amerikansk foodservice-kæmpe går på børsen

Foodservice-gigant afblæser milliardopkøb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier