FødevareWatch

Amerikansk foodservice-kæmpe går på børsen

En af USA’s største fødevaredistributører gør klar til at lade sig børsnotere og går efter at rejse omkring 664 mio. kr.

Sysco måtte i 2015 opgive at overtage konkurrenten US Foods, som nu gør klar til at gå på børsen. Foto: Mark Duncan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske foodservice-koncern US Foods har tirsdag i denne uge ansøgt om at få lov at gennemføre en børsnotering i New York.

Det skriver Bloomberg.

Selskabet, der er blandt de største distributører af fødevarer til blandt andet restauranter og hoteller i USA, har sat et foreløbigt mål for børsnoteringen på 100 mio. dollars eller omkring 664 mio. kr. Det beløb kan dog ændre sig alt efter interessen fra investorer.

US Foods gik i 2013 med til at lade sig opkøbe af sin hjemlige rival Sysco Corporation for 3,5 mia. dollars, men den handel blev sidste år endegyldigt bremset af landets konkurrencemyndigheder, da man frygtede at sammenlægningen ville skade konkurrencesituationen på det amerikanske foodservice-marked.

Sysco Corporation har mere end 50.000 medarbejdere på lønningslisten og en årlig omsætning på mere end 44 mia. dollars, mens US Foods har godt 25.000 ansatte og en årlig omsætning på 23 mia. dollars.

Men det børsmodne selskab har yderst svært ved at tjene penge. I 2014 fik man et nettounderskud på 73 mio. dollars ud af sin omsætning på 23 mia. dollars. I de første ni måneder af 2015 er det dog ifølge Bloomberg blevet ændret til et overskud på 177 mio. dollars fra en omsætning på 17,2 mia. dollars.

Foodservice-gigant afblæser milliardopkøb

General Mills frasælger foodservice-forretning

Her er de oplagte købere af Foodservice Danmark

Foodservice Danmark køber gammel kending

Foodservice Danmark sælger sin pålægsforretning

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier