FødevareWatch

Foodservice Danmark køber gammel kending

Dagrofa-selskabet køber en frugt- og grøntgrossist med støt faldende bruttofortjeneste for at få fingrene i selskabets fremadstormende øko-leverandør.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Foodservice Danmark spiller med musklerne og køber CH Interfrugt.

Dagrofa, som ejer Foodservice Danmark, oplyser i en pressemeddelelse, at man har overtaget 70 pct. af aktierne i frugt- og grøntgrossisten, der også dækker over den økologiske leverandør Grøn Fokus. Netop Grøn Fokus er årsagen til, at Foodservice Danmark har haft checkhæftet fremme.

Mens CH Interfrugt har kæmpet med problemer de seneste år, går det anderledes godt i datterselskabet, der lukrerer på, at landets restauranter og storkøkkener i stigende grad køber økologisk.

Vi har i de seneste år set en markant vækst i afsætningen af økologiske varer"

Henrik Clausen, adm. direktør, Foodservice Danmark
Opkøbet falder i tråd med, at Foodservice Danmark nu vil satse endnu mere på økologien end tidligere.

"Vi har i de seneste år set en markant vækst i afsætningen af økologiske varer. Vi forventer, at den udvikling fortsætter i de kommende år samtidig med, at vores kunder efterspørger et bredere økologisk sortiment og stærkere sparring omkring økologi," udtaler adm. direktør Henrik Clausen.

"Derfor har det været afgørende for vores fortsatte udvikling som leverandør af økologiske produkter at finde en stærk partner på økologi, som, sammen med os, kan udvikle nye løsninger, der imødekommer efterspørgslen fra kunderne," forklarer han.

Fortsætter forandringer frem mod salg

Med opkøbet fortsætter Foodservice Danmark, der også dækker over Catering Engros, med at gøre sig attraktiv for potentielle købere.

Dagrofa meddelte i december, at man vil frasælge sin foodservice-forretning, der har en årlig omsætning på omkring 4,5 mia. kr. Kort efter solgte Foodservice Danmark så pålægsproducenten Sørwi til Delika med den forklaring, at man vil skære ind til kerneforretningen.

Det er samtidig planen at sætte fart på væksten for at gøre virksomheden mere interessant for nye ejere, fortalte Henrik Clausen i et interview med FødevareWatch i december. Den proces ser nu ud til at være sat i gang med onsdagens opkøb.

Mens Foodservice Danmark overtager 70 pct. af aktierne i CH Interfrugt og Grøn Fokus, beholder direktørerne i de to selskaber, Stefan Jespersen og Kenneth Kristensen, de resterende aktier. Stefan Jespersen fortsætter samtidig som adm. direktør for selskabet.

CH Interfrugt har været igennem en hård periode efter, at man mistede netop Dagrofa som kunde i 2013 og siden blev ramt af, at den økologiske butikskæde MadMarked gik konkurs. Bruttofortjenesten i CH Interfrugt er således faldet fra omkring 30 mio. kr. i 2011 til cirka 11 mio. kr. i 2014. Omvendt er bruttofortjenesten i Grøn Fokus steget fra 1,4 mio. kr. til 6,5 mio. kr. i samme periode.

Handlen mellem Foodservice Danmark og CH Interfrugt skal nu godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, oplyser Dagrofa i pressemeddelelsen.

Foodservice Danmark afviser småsalg

Foodservice Danmark sælger sin pålægsforretning

Uheldig grossist: Først røg Dagrofa - så krakkede MadMarked

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier