Foodservice Danmark sælger sin pålægsforretning

Dagrofa-ejede Foodservice Danmark sælger pålægs- og røgvareselskabet Sørwi til Delika Food Group. Salget sker for at fokusere forretningen, lyder det fra Foodservice Danmark.
Foodservice Danmark lager | Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv
Foodservice Danmark lager | Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Foodservice Danmark, der er blevet sat til salg af Dagrofa, skærper nu forretningen ved at sælge datterselskabet Sørwi til den jyske pålægs- og delikatessevirksomhed Delika Food Group.

"Salget sker efter en kort salgsproces, og afspejler en strategisk beslutning om at fokusere Foodservice Danmarks fremtidige forretning," skriver Foodservice Danmark i en pressemeddelelse.

”Vi har valgt at sælge Sørwi fra efter godt fire års ejerskab. Baggrunden er, at vi ikke ser produktion af pålægs- og røgvarer som en kernekompetence for os. I stedet ønsker vi at fokusere vores kræfter på bl.a. at udvikle vore ferskvareområder, hvor vi allerede har en klar konkurrencemæssig fordel med ejerskabet af Prima frugt, KødGrossisten og HKI Ost”, siger Henrik Clausen, adm. direktør i Foodservice Danmark.

Hvorvidt salget hænger sammen med, at Foodservice Danmark i øjeblikket gør sig klar til at skulle sælges af Dagrofa, siger meddelelsen ikke noget om.

Sørwi skifter navn

Hos de nye ejere skifter Sørwi navn til Delika Aalborg, og bliver en specialiseret pålægsfabrik. Det øvrige produktsortiment bliver fordelt på koncernens andre fødevarefabrikker i Jylland.

”Delika Food Group’s sortiment af pålæg, pølser og røgvarer forstærkes nu med højkvalitetsprodukter fra Sørwi, der bl.a. producerer Danmarks bedste rullepølse. Opkøbet er en del af vores vækststrategi og muliggør, at vi kan fokusere produktionen på vores tre fabrikker. Vi har haft en meget konstruktiv dialog med Foodservice Danmark, og selve processen er forløbet yderst professionelt”, siger Kurt Møller, koncernchef i Delika Food Group, i meddelelsen.

I henhold til aftalen overtager Delika Food Group hele pålægs- og røgvare forretningen i Sørwi – en forretning, der i dag omsætter for næsten 100 mio. kr. årligt, hvorved Delika Food Group vokser omsætningen til over 600 mio. kr. årligt. Al fersk kød bliver i Foodservice Danmark, og flyttes efter salget til datterselskabet Kødgrossisten i Vemmelev.

I henhold til salgsaftalen mellem Foodservice Danmark og Delika Food Group, fortsætter parterne det eksisterende samarbejde. Blandt andet i form af en aftale om, at Foodservice Danmarks har eneret til Sørwi-mærket i foodservice sektoren i Danmark.

Ny cater-direktør: Uvis fremtid gør rejsen spændende

Vækst skal gøre Foodservice Danmark lækker for ny ejer

System Frugt-chef skal lede Catering Engros

Dagrofa sælger foodservice - direktør forlader koncernledelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også