FødevareWatch

Medie: Foodservice-koncern tidobler børsmål

En amerikanske foodservice-koncern, der er parat til at gå på børsen, kan ende med at rejse ti gange så mange penge, som først antaget.

Foto: Colourbox

Den amerikanske foodservice-koncern US Foods har i denne uge ansøgt om at få lov at gennemføre en børsnotering i New York, og havde oprindeligt sat et mål for børsnoteringen på 100 mio. dollars eller omkring 664 mio. kr.

Men nu ser det ud til, at selskabet, der er blandt de største distributører af fødevarer til blandt andet restauranter og hoteller i USA, kan rejse ti gange så mange penge, som først antaget.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet siger anonyme kilder tæt på selskabet, at US Foods vil gå efter at rejse hele 1 mia. dollars. Samtidig siger kilderne, at selskabet endnu ikke har sat et tidspunkt for børsnoteringen, men holder tæt øje med det yderst volatile marked i USA, hvor kun to selskaber er gået på børsen indtil videre i 2016.

US Foods gik i 2013 med til at lade sig opkøbe af sin hjemlige rival Sysco Corporation for 3,5 mia. dollars, men den handel blev sidste år endegyldigt bremset af landets konkurrencemyndigheder, da man frygtede at sammenlægningen ville skade konkurrencesituationen på det amerikanske foodservice-marked.

Sysco Corporation har mere end 50.000 medarbejdere på lønningslisten og en årlig omsætning på mere end 44 mia. dollars, mens US Foods har godt 25.000 ansatte og en årlig omsætning på 23 mia. dollars.

Men det børsmodne selskab har yderst svært ved at tjene penge. I 2014 fik man et nettounderskud på 73 mio. dollars ud af sin omsætning på 23 mia. dollars. I de første ni måneder af 2015 er det dog ifølge Bloomberg blevet ændret til et overskud på 177 mio. dollars fra en omsætning på 17,2 mia. dollars.

Amerikansk foodservice-kæmpe går på børsen

Foodservice-gigant afblæser milliardopkøb

Kinesisk snackproducent vil rejse 9 mia på børsen

Indisk kaffekæde gør klar til milliardstor børsnotering

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier