I Holland har myndighederne ændret de officielle kostråd til landets borgere. I de nye anbefalinger er der lagt et maksimum for indtaget af kød og fisk. Formålet er at fremme sundhed såvel som bæredygtighed.
Det skriver altinget.dk.
Anbefalingen lyder på, at en hollænder maksimalt skal indtage 500 gram kød om ugen, hvoraf 300 gram højst bør være rødt kød. For fisk lyder anbefalingen på 100 gram om ugen.
“Det er meget sundt at spise fisk, men det største step mod at reducere koronar hjertesygdom kan opnås med en portion om ugen. Vores sundhedsråd har konkluderet, at det af hensyn til bæredygtighed så er bedre at spise en portion,” forklarer Corné van Dooren, der er ekspert i bæredygtighed i ernæringscentret Voedingscentrum, til altinget.dk.
Amerikanerne skal skære ned på sukkeret
Nyt nøglehulskriterier rammer dansk fiskeri
Mængden af frugt og grønt snyder danskerne