FødevareWatch

Amerikanerne skal skære ned på sukkeret

Den amerikanske regering har offentliggjort nye kostråd, som gælder frem til 2020. Der skal skæres gevaldigt ned på både mættede fedtsyrer, natrium og ikke mindst tilsat sukker.

Foto: Tina Nielsen, Polfoto

Hvert femte år kommer den amerikanske regering med sine officielle kostråd gennem myndigheden U.S. Agriculture and Health and Human Services, og i sidste uge annoncerede man de råd, der vil gælde frem til 2020. Det skriver flere internationale medier.

Her opfordrer regeringen sine borgere til at skære gevaldigt ned på natrium, mættede fedtsyrer og tilsat sukker, og for første gang nogensinde har man inkluderet en reel grænse for indtaget af sukker og sødestoffer, skriver Bloomberg.

De nye kostråd anbefaler således, at amerikanerne kun får højst 10 pct. af sit daglige kalorieindtag fra tilsat sukker og sødestoffer, mens mindre end 10 pct. skal komme fra mættet fedt. Samtidig bør amerikanerne ifølge Wall Street Journal begrænse deres daglige indtag af natrium til 2.300 milligram, hvilket er omkring en teskefuld.

Der peges også på, at især mænd og unge drenge indtager alt for meget protein fra rødt kød og fjerkræ, men der er ikke nogen egentlige råd i forhold til kødindtag, og det har ført til kritik fra forbrugerorganisationer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge regeringen indtager amerikanerne på nuværende tidspunkt 270 kalorier fra sukker og sødestoffer om dagen i gennemsnit, der svarer til 13 pct. af det daglige kalorieindtag. Reuters mener derfor at vide, at forbruget af sukker og sødestoffer vil falde med mere end 2 mio. ton om året, hvis samtlige amerikanere overholder de nye råd. Og det beskrives endda som et ganske konservativt bud.

Nestlé får en over kaninsnuden: Nej, Nésquik er ikke god start

Dansk fedmeforsker blev betalt af Coca-Cola

Medie: Tesco kan starte sukker-revolution

Skoleelever drikker for meget energidrik

Det slemme sukker

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier