FødevareWatch

5000 nye jobs i restaurantsbranchen

Mens beskæftigelsen i dele af den danske fødevarebranche er under pres, bragede den frem i restaurationsbranchen sidste år. Ifølge Horesta skabte sektoren 5000 nye stillinger.

Foto: PR

Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge hotel- og restaurationsorganisationen Horesta, at den sektor i 2015 skabte hele 5000 stillinger. Det er ifølge organisationen en stigning på næsten 5 pct.

Til TV2 siger adm. direktør i Horesta, Katia K. Østergaard, at den positive udvikling skal tilskrives et større udbud af restaurantmuligheder, og at flere forlader de hjemlige kødgryder til gengæld for et måltid ude i byen. Derudover mener hun også, at de efterhånden mange danske Michelin-stjerner og flere TV-programmer har været med til at skabe mere fokus god mad.

Direktøren vurdere videre, at der er rum til endnu flere beskæftigede i sektoren, og at der også fremover vil komme fokus på dansk kokkekunst og derfor også interesse fra ind- og udenlandske restaurantgæster.

Coop: Katastrofal mangel på nye slagtere

Aarhusiansk Michelin-restaurant tjener millioner

Fiskehandlere og restauranter fortsætter salg af truet ål

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier