Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge hotel- og restaurationsorganisationen Horesta, at den sektor i 2015 skabte hele 5000 stillinger. Det er ifølge organisationen en stigning på næsten 5 pct.
Til TV2 siger adm. direktør i Horesta, Katia K. Østergaard, at den positive udvikling skal tilskrives et større udbud af restaurantmuligheder, og at flere forlader de hjemlige kødgryder til gengæld for et måltid ude i byen. Derudover mener hun også, at de efterhånden mange danske Michelin-stjerner og flere TV-programmer har været med til at skabe mere fokus god mad.
Direktøren vurdere videre, at der er rum til endnu flere beskæftigede i sektoren, og at der også fremover vil komme fokus på dansk kokkekunst og derfor også interesse fra ind- og udenlandske restaurantgæster.
Coop: Katastrofal mangel på nye slagtere
Aarhusiansk Michelin-restaurant tjener millioner
Fiskehandlere og restauranter fortsætter salg af truet ål