5000 nye jobs i restaurantsbranchen

Mens beskæftigelsen i dele af den danske fødevarebranche er under pres, bragede den frem i restaurationsbranchen sidste år. Ifølge Horesta skabte sektoren 5000 nye stillinger.
Foto: PR
Foto: PR

Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge hotel- og restaurationsorganisationen Horesta, at den sektor i 2015 skabte hele 5000 stillinger. Det er ifølge organisationen en stigning på næsten 5 pct.

Til TV2 siger adm. direktør i Horesta, Katia K. Østergaard, at den positive udvikling skal tilskrives et større udbud af restaurantmuligheder, og at flere forlader de hjemlige kødgryder til gengæld for et måltid ude i byen. Derudover mener hun også, at de efterhånden mange danske Michelin-stjerner og flere TV-programmer har været med til at skabe mere fokus god mad.

Direktøren vurdere videre, at der er rum til endnu flere beskæftigede i sektoren, og at der også fremover vil komme fokus på dansk kokkekunst og derfor også interesse fra ind- og udenlandske restaurantgæster.

Coop: Katastrofal mangel på nye slagtere

Aarhusiansk Michelin-restaurant tjener millioner

Fiskehandlere og restauranter fortsætter salg af truet ål

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter