Fiskehandlere og restauranter fortsætter salg af truet ål

Stegt ål har længe været en populær dansk spise, og spørger man fiskehandlere og restauranter, vil det fortsætte. De har nemlig ikke i sinde at stoppe ålsalget, trods at fisken de seneste år har været på internationale lister over kritisk truede dyrearter, skriver Foodculture.
Ifølge Martin Maric, formand for brancheorganisationen Danmarks Fiskehandlere, vil det gå ud over forretningen, hvis fiskehandlere trækker ålen tilbage i varesortimentet.
"Kunderne efterspørger det. Så længe der er en efterspørgsel, er man en dårlig forretningsmand, hvis man stopper med at sælge en vare," siger han til Foodculture.
Restauranterhvervets organisation, Horesta, meddeler, at problemet ikke er så udbredt og vil ikke fraråde ålsalget men blot anbefale, at medlemmerne tager udgangspunkt i WWF Verdensnaturfondens fiskeguide. WWF, derimod, mener ikke, at advarslen mod at spise ål kan gradbøjes og er ærgerlig over, at dele af branchen ikke følger retningslinjerne.
Dansk Supermarked dropper "problematiske" rejer
Relaterede artikler:
Dansk akvakultur sælger grøn fisketeknologi til udlandet
For abonnenter
Coop tror på en fremtid for velfærdsfisk
For abonnenter