FødevareWatch

Ny Danish Crown-chef er officielt trådt til

Efter et par måneders indkøring, har den tidligere Arla-mand Jais Valeur nu officielt placeret sig for bordenden i Danish Crown.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau/Arkiv

Mandag overdrages posten som koncernchef i Danish Crown officielt til Jais Valeur. Han har siden ansættelsen i oktober været under oplæring hos Kjeld Johannesen, der efter 27 år som Danish Crowns topchef har valgt at træde af.

"Det er mit klare mål at fortsætte udviklingen af Danish Crown til glæde for både virksomhedens ejere og medarbejdere. Danish Crown er en ægte global virksomhed med salg i mere end 130 lande og en rygrad af kundeorienterede købmænd. Generelt set står virksomheden rigtig godt i den internationale konkurrence, så jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet," udtaler Jais Valeur i en pressemeddelse.

Siden midten af november har Jais Valeur ifølge meddelelsen været rundt i et utal af kroge i den forgrenede koncern. På den måde har han på første hånd fået indsigt i Danish Crowns opbygning samt ikke mindst de udfordringer og muligheder, som de enkelte selskaber i koncernen står med lige nu.

"Danish Crown er en veldrevet virksomhed. Der er dygtige medarbejdere, der arbejder stenhårdt, loyalt og på mange tidspunkter af døgnet, så i mine øjne er der ingen tvivl om, at Danish Crown har et stærkt fundament at bygge videre på," udtaler Jais Valeur videre.

Mejerimanden og udfordringerne

52-årige Jais Valeur var indtil udgangen af september Executive Vice President med koncerndirektør-ansvar i Arla.

Til FødevareWatch sagde han ved udnævnelsen til Danish Crown-jobbet, at han var klar til at arbejde i koncernen, der ligesom andre virksomheder er mærket af et presset marked præget af historisk lave fødevarepriser og et russisk importforbud.

”Jeg har aldrig været bange for en udfordring. Det et udfordret marked, og fødevarepriserne og Rusland bliver uden tvivl fortsat store udfordringer, men nu har jeg aldrig været bange for en udfordring,” sagde Jais Valeur i oktober til FødevareWatch.

Bestyrelsesformand: Underlig fornemmelse uden Kjeld

”Det er klart, at landbrugserhvervet står i en historisk krise. Det er en af de store udfordringer, vi kommer til at stå med i Danish Crown, men det er også en som Arla og alle de andre på markedet står i. Jeg kommer jo også fra et selskab, hvor vi også har skullet levere effektvisering i mange år. Og det er klart, at jeg vil bruge alt min energi i den nye stilling på at forbedre resultatet,” sagde han videre om udfordringerne i det nye job.

Danish Crowns nye direktør: "Jeg har aldrig været bange for en udfordring"

DC-topchef ser fremgang fortsætte

Ny chef vil forbedre Danish Crowns image

Her er den nye Danish Crown-chef

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier