FødevareWatch

Flere arbejdsulykker hos Danish Crown

Danish Crown har knækket kurven den gale vej i forhold til arbejdsulykker blandt slagteriarbejdere.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Nye tal fra Danish Crown viser, at antallet af arbejdsulykker på slagterikoncernens fabrikker er steget.

I 2014 skete der således 352 arbejdsulykker. Det svarer til, at flere end én slagteriarbejder kom til skade om dagen og gav sig udslag i 5.229 dages sygefravær.

”Når jeg kigger på vores regnskab over ulykker for 2014-15, ser jeg en stigning. Det er skidt. Vi indledte vores store ulykkesprojekt for syv – otte år siden, og det har givet gode resultater. Antallet er faldet år for år. Men nu knækker kurven – desværre den gale vej, siger Preben Sunke, koncern-økonomidirektør og medlem af Danish Crowns direktion, til slagterikoncernens medarbejderblad Krogen.

Slagterikoncernen har haft held med at reducere antallet af skæreskader gennem årene. Til gengæld er der sket en stigning i antallet af klem- og faldulykker.

Koncern-økonomidirektør Preben Sunke fastslår, at forebyggelsen af skader både hviler på ledelsen og medarbejdere.

Tysk opkøb af dansk slagterikoncern trækker ud

Fødevarebranchen er hårdest ved kvinderne

Slagteriarbejdere uentusiastiske om NNF's jobkampagne

Hver tredje på Danish Crown er udlænding

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier