FødevareWatch

Flere arbejdsulykker hos Danish Crown

Danish Crown har knækket kurven den gale vej i forhold til arbejdsulykker blandt slagteriarbejdere.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Nye tal fra Danish Crown viser, at antallet af arbejdsulykker på slagterikoncernens fabrikker er steget.

I 2014 skete der således 352 arbejdsulykker. Det svarer til, at flere end én slagteriarbejder kom til skade om dagen og gav sig udslag i 5.229 dages sygefravær.

”Når jeg kigger på vores regnskab over ulykker for 2014-15, ser jeg en stigning. Det er skidt. Vi indledte vores store ulykkesprojekt for syv – otte år siden, og det har givet gode resultater. Antallet er faldet år for år. Men nu knækker kurven – desværre den gale vej, siger Preben Sunke, koncern-økonomidirektør og medlem af Danish Crowns direktion, til slagterikoncernens medarbejderblad Krogen.

Slagterikoncernen har haft held med at reducere antallet af skæreskader gennem årene. Til gengæld er der sket en stigning i antallet af klem- og faldulykker.

Koncern-økonomidirektør Preben Sunke fastslår, at forebyggelsen af skader både hviler på ledelsen og medarbejdere.

Tysk opkøb af dansk slagterikoncern trækker ud

Fødevarebranchen er hårdest ved kvinderne

Slagteriarbejdere uentusiastiske om NNF's jobkampagne

Hver tredje på Danish Crown er udlænding

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier