Danmarks største slagterikoncern Danish Crown har et stigende antal udenlandske medarbejdere ansat.
Det skriver Berlingske.
Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, fortæller til avisen, at ud af koncernens 6.120 timelønnede medarbejdere, er de 2.031, eller 33,19 pct. ikke danske statsborgere. Det tilsvarende tal var for to år siden 29,93 pct.
Han tilføjer, at andelen af udlændinge på koncernens største slagteri i Horsens er oppe på 45 pct. svarende til 663 mand ud af 1487 slagteriarbejdere.
”Det er ikke sådan, at vi bliver overløbet af danskere, der gerne vil arbejde på slagteri. Ansøgninger til Danish Crown, uopfordrede såvel som svar på stillingsopslag kommer i højere og højere grad fra udlændinge,” siger han.
I går bragte FødevareWatch et interview med Ole Wehlast, formand for fødevareforbundet NNF, hvor han afviste, at der mangler dygtige danske fødevarearbejdere.
"Vi opfatter det ikke som et problem at skaffe arbejdskraft i den del af branchen, vi repræsenterer. Det kunne være rart, hvis virksomhederne i stedet anerkendte, at de har et ansvar for at ansætte ledige danskere, før de begynder at hive busser ind med udenlandsk arbejdskraft til ufaglærte jobs. Jeg vil vove den påstand, at alle vores ledige kunne stå til rådighed for de danske virksomheder i morgen," sagde fagbossen til FødevareWatch.
Topchef i Danish Crown Kjeld Johannesen understreger overfor FødevareWatch, at man gerne ansætter kvalificerede danske arbejdere, men at tilgangen til hvem man vælger at ansætte er styret af den fri bevægelighed på arbejdsmarkedet.
Fagboss til virksomheder: Hvilken mangel på arbejdskraft?
Danish Crown-chef afviser kritikken fra fagboss
NNF-formand: Netværk spiller for stor rolle i branchen