FødevareWatch

Fødevarebranchen er hårdest ved kvinderne

Fødevarebranchens kvinder er hårdere ramt af arbejdsløshed end deres mandlige kolleger.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Ifølge en opgørelse fra Fødevareforbundet NNF er ledigheden blandt kvinder højere indenfor alle fødevarebrancher end den er blandt mændene. Fem pct. blandt kvinderne mod 3,6 pct. blandt mændene. Særligt er det i fødevareindustrien og på butiksområdet, at andelen af ledige kvinder større end andelen af mænd, skriver forbundet på sin hjemmeside.

"Forskellen i ledighed mellem kvinder og mænd er ikke voldsomt stor, men hvis gabet bliver større, er det noget vi skal være opmærksomme på. Inden for fødevareindustrien er det min umiddelbare forklaring, at mange kvinder har jobfunktioner, eksempelvis i pakkerier, som i stigende grad bliver automatiseret. Men det er ikke tilfældet på butiksområdet," siger Esben Birkesholm, forsikringschef i Fødevareforbundet NNF's a-kasse.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Forskellen mellem mænd og kvinder er mindst på industrislagter- og mejeriområdet, viser opgørelsen, som også viser, at den samlede bekæftigelse indenfor fødevarebrancherne er bedre, end det var på samme tidspunkt sidste år.

200 NGO’er klager over fødevarepatenter

Unge i bagerbutikker mangler kontrakter og sygeløn

Danish Crown vil genansætte 110 slagtere

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier