FødevareWatch

Håndsrækning til medlemmer har gjort det dyrere for Fonterra at låne penge

To store kreditvurderingsbureauer har på kort tid nedjusteret sine respektive ratings for andelsmejeriet Fonterra, hvis støtte til sine medlemmer tilsyneladende har ramt selskabet selv.

Fonterra-topchef Theo Spierings | Foto: Fonterra/ PR

I løbet af de seneste par måneder er to store kreditvurderingsbureauer kommet i tvivl om det newzealandske andelsmejeri Fonterras økonomiske styrke. Først skar Standard & Poor’s selskabets rating fra A til A-, mens Fitch Ratings fulgte op med at nedjusterede sin vurdering af selskabets kreditstyrke fra AA- til A.

Nu løfter sidstnævnte bureau så lidt af sløret for, hvorfor man har mistet troen på verdens største eksportør af mejeriprodukter.

Det skriver det newzealandske netmedie Scoop.

Ifølge mediet mener Fitch simpelthen, at Fonterras forsøg på at hjælpe sine trængte medlemsbønder har skadet selskabets egen økonomiske styrke.

Fitch peger på to konkrete tiltag fra selskabet, som har ført til nedjusteringen. For det første drejer det sig om, at andelsmejeriet holdt fast i sin udbetaling til bønderne, da mælkepriserne begyndte at dykke, og hernæst, at man i august lancerede et tilbud om et rentefrit lån til de pressede mælkebønder i medlemskredsen.

Godt 75 pct. af medlemmerne har taget imod tilbuddet om det rentefrie lån, hvilken i første omgang har kostet Fonterra 390 mio. newzealandske dollars, svarende til 1,76 mia. kr.

Nedjusteringen af selskabet kreditvurdering betyder, at man fremover ikke vil kunne låne penge til de samme vilkår som tidligere.

S&P sænker Fonterras kreditrating

75 pct. af Fonterra-medlemmer har taget imod lån

Fonterra-topchef fastfryser sin løn

Fonterra hæver bundlinjen med 183 pct.

Fonterra er utilfreds med ny frihandelsaftale

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier