I et forsøg på at gøre op med det faktum, at at hjertesygdomme under et er den hyppigste dødsårsag i EU, og at et højt indtag af transfedtsyrer øger risikoen for at få en af disse hjertesygdomme, foreslår en rapport fra EU-Kommissionen, at der bliver lovgivet og indført en grænse for, hvor meget industrielt fremstillet transfedtsyre, der må være i fødevarer.
Det skriver Altinget.dk.
Næste skridt bliver at kigge på yderligere undersøgelser, og det ærgrer blandt andet chefkonsulent i DI Fødevarer, Gitte Hestehave, som gerne havde set, at man efter fire års arbejde var kommet længere i processen.
“Når de nu konstaterer, at det hjælper at reducere indholdet af transfedtsyrer med regler, så ser vi sådan set ikke nogen grund til at vente længere,” siger chefkonsulent Gitte Hestehave til Altinget.dk.
Industrielt fremstillede transfedtsyrer bruges blandt andet i fremstillingen af visse typer margarine, bagværk, fastfood og snacks.
Tidligere i år meldte blandt andet Nestlé ud, at man vil presse EU-Kommissionen til at lave en strammere lovgivning om brugen af transfedtsyrer i madproduktionen i EU.
Amerikanerne har skiftet burgeren ud med kål
Nestlé vil slå sig sammen med ukendt is-gigant
Nestlé vil have mere regulering af transfedtsyrer i EU