FødevareWatch

EU kan være på vej med lov mod transfedtsyrer

I en ny rapport anbefaler EU-Kommissionen, at der bliver lavet en retslig grænse mod industrielt fremstillet transfedtsyre i fødevarer. Næste skridt bliver yderligere undersøgelser, men i DI Fødevarer ærgrer man sig over udviklingen.

Foto: Colourbox

I et forsøg på at gøre op med det faktum, at at hjertesygdomme under et er den hyppigste dødsårsag i EU, og at et højt indtag af transfedtsyrer øger risikoen for at få en af disse hjertesygdomme, foreslår en rapport fra EU-Kommissionen, at der bliver lovgivet og indført en grænse for, hvor meget industrielt fremstillet transfedtsyre, der må være i fødevarer.

Det skriver Altinget.dk.

Næste skridt bliver at kigge på yderligere undersøgelser, og det ærgrer blandt andet chefkonsulent i DI Fødevarer, Gitte Hestehave, som gerne havde set, at man efter fire års arbejde var kommet længere i processen.

“Når de nu konstaterer, at det hjælper at reducere indholdet af transfedtsyrer med regler, så ser vi sådan set ikke nogen grund til at vente længere,” siger chefkonsulent Gitte Hestehave til Altinget.dk.

Industrielt fremstillede transfedtsyrer bruges blandt andet i fremstillingen af visse typer margarine, bagværk, fastfood og snacks.

Tidligere i år meldte blandt andet Nestlé ud, at man vil presse EU-Kommissionen til at lave en strammere lovgivning om brugen af transfedtsyrer i madproduktionen i EU.

Amerikanerne har skiftet burgeren ud med kål

Nestlé vil slå sig sammen med ukendt is-gigant

Nestlé vil have mere regulering af transfedtsyrer i EU

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier