FødevareWatch

Nestlé vil slå sig sammen med ukendt is-gigant

Fødevarekoncernen vil skabe et nyt joint venture-selskab, der skal være i stand til at udfordre markedslederen Unilever.

Foto: Laurent Gillieron/AP/POLFOTO/arkiv

Nestlé vil slå sig sammen med R&R Ice Cream for at udfordre markedslederen Unilever.

Financial Times skriver mandag, at den schweiziske fødevarekoncern forhandler med den britiske isproducent om at oprette et joint venture-selskab, der skal skabe en ny spiller med muskler til at dominere markedet.

Selv om R&R Ice Cream er relativt ukendt, er det engelske selskab Europas tredje største producent målt på volumen. Virksomheden laver blandet andet is for Nestlé og detailkæder som Tesco, Asda og Morrisons. Den har desuden en årlig omsætning i milliardklassen.

Ifølge Financial Times vil Nestlé lægge sin isforretning i Europa, Egypten, Filippinerne, Brasilien og Argentina, herunder Mövenpick-mærket, over i det nye selskab, mens aktiviteterne i USA og Asien bliver i hovedkoncernen.

Det nye selskab kommer til at have en samlet omsætning på 3,1 mia. dollar – eller hvad der svarer til omkring 20,5 mia. danske kr. Ifølge flere analytikere, som avisen har talt med, giver det mulighed for at udskille selskabet som en selvstændig virksomhed på et senere tidspunkt.

Nestlé har mistet betydelige andele på verdensmarkedet for is de seneste år. Ifølge en opgørelse fra Euromonitor er Unilever verdens største enkeltstående isproducent med en andel på 22,8 pct., mens Nestlé følger efter med en andel på 10,8. pct. R&R er nummer fem på listen med 0,8 pct.

Den schweiziske koncern er imidlertid ikke alene om at opruste på området. Tidligere mandag offentliggjorde Unilever, at man har opkøbt det italienske selskab Grom, som producerer italiensk luksus-is – såkaldt gelato.

Frisko-ejer køber italiensk is-forretning

Nestlé vil have mere regulering af transfedtsyrer i EU

Nestle åbner ny kaffefabrik til nordamerikansk ekspansion

Nu skal KitKat laves kun med bæredygtig kakao

 

 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier