Den europæiske forbrugersorganisation BEUC har lanceret en større kampagne om sundhedsproblemerne ved at bruge transfedtsyrer i madproduktionen i håb om, at få EU-Kommissionen til at stramme reguleringen på området.
Og nu vælger Nestlé at gå sammen med BEUC i kampen om mere lovgivning, skriver Foodnavigator.dk.
"Ser frem til at arbejde sammen om at overbevise EU om behovet for et transfedt-frit EU," skrev Nestlé på deres Twitter-profil 17. september.
Udmeldingen fra Nestlé ligger i fin overensstemmelse med firmaets interne målsætning om at have fjernet alt brug af transfedtsyrer fra fødevareproduktionen inden 2016.
Det kan få konsekvenser for konkurrencen og fødevareindustrien, hvis én dagligvarekoncern bliver dominerende på markedet, siger seniorrådgiver Henning Otte Hansen, som aner en magtforskydning.
”Vi har masser af whitespots”, siger adm. direktør for Dagrofa, der arbejder med en ”offensiv butikspipeline”, men samtidig spår større vækst i anden del af forretningen.
Salling Group overtager 35 af Coops butikker, som led i en række større ændringer i det økonomisk hårdt trængte Coop. Forhandlinger om yderligere salg af butikker er i gang.
Først vil det være et spørgsmål om at få ryddet op i organisationen, men på sigt vil Coop mere aggressivt forsøge at vinde markedsandele, lyder det fra detailanalytiker Bruno Christensen.
Der er ifølge DetailWatch’ oplysninger ændringer på vej, der vil berøre både på kædeniveau og på Coops hovedkontor. Ifølge Finans er et tocifret antal butikker i spil til frasalg eller lukning.