FødevareWatch

Coop ser fald i dansk kødforbrug

Ny undersøgelse viser, at danskerne forbruger mindre kød end tidligere. Samtidig er Coops salg af kød stagneret  den seneste tid.

Foto: Ole Lind/ JP

En ny undersøgelse fra Coop viser, at danskerne fremover vil lægge færre kødprodukter i indkøbskurven. Danmark hører ellers normalt til blandt de mest kødforbrugende nationer i verden og blev i 2009 kåret som verdens 13. mest kødforbrugende nation, skriver dr.dk.

"Vores forventning er, at vi fortsat vil se et fald i mængderne, men at dem, der fortsat spiser kød, vil gå efter kød af en bedre kvalitet eller for eksempel et højere niveau af dyrevelfærd," siger Thomas Roland, afdelingschef i Coops ansvarlighedsafdeling til mediet.

Undersøgelsen viser, at tendensen faktisk allerede er slået igennem. Ifølge undersøgelsen angiver 20 pct. af respondenterne nemlig, at ”de spiser mindre kød nu end for et år siden.”

Kun seks pct. siger, at de spiser mere. Det er især unge under 30 og ældre over 70, der har skruet ned for kødforbruget. Og samtidig er Coops salg af kød stagneret det seneste halvandet år efter at have steget i de foregående fem år.

Flere danskere klar til at droppe kød efter WHO-advarsel

Studie: Rødt kød øger risikoen for slagtilfælde

Briter dropper bacon og pølser af frygt for kræft

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier