Coop ser fald i dansk kødforbrug

Ny undersøgelse viser, at danskerne forbruger mindre kød end tidligere. Samtidig er Coops salg af kød stagneret  den seneste tid.
Foto: Ole Lind/ JP
Foto: Ole Lind/ JP
AF BRITT ESROM

En ny undersøgelse fra Coop viser, at danskerne fremover vil lægge færre kødprodukter i indkøbskurven. Danmark hører ellers normalt til blandt de mest kødforbrugende nationer i verden og blev i 2009 kåret som verdens 13. mest kødforbrugende nation, skriver dr.dk.

"Vores forventning er, at vi fortsat vil se et fald i mængderne, men at dem, der fortsat spiser kød, vil gå efter kød af en bedre kvalitet eller for eksempel et højere niveau af dyrevelfærd," siger Thomas Roland, afdelingschef i Coops ansvarlighedsafdeling til mediet.

Undersøgelsen viser, at tendensen faktisk allerede er slået igennem. Ifølge undersøgelsen angiver 20 pct. af respondenterne nemlig, at ”de spiser mindre kød nu end for et år siden.”

Kun seks pct. siger, at de spiser mere. Det er især unge under 30 og ældre over 70, der har skruet ned for kødforbruget. Og samtidig er Coops salg af kød stagneret det seneste halvandet år efter at have steget i de foregående fem år.

Flere danskere klar til at droppe kød efter WHO-advarsel

Studie: Rødt kød øger risikoen for slagtilfælde

Briter dropper bacon og pølser af frygt for kræft

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter