FødevareWatch

Studie: Rødt kød øger risikoen for slagtilfælde

Kødelskere skal tilsyneladende ikke blot bekymre sig om en øget risiko for at blive ramt af kræft. Et nyt studie peger på, at rødt kød også øger risikoen for at blive ramt af slagtilfælde.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Der er tilsyneladende en lang række grunde til, at man som forbrugerne skal skære ned på sit indtag af kød eller måske helt holde op med at spise det, og nu kan man føje endnu en grund til den voksende liste.

Kødproducenter får ofte hug for, at deres produktion er skadelig for miljøet, for nylig annoncerede WHO, at man anser forarbejdet kød for at være kræftfremkaldende på i samme omfang som rygning og asbest, og nu peger et nyt studie på, at rødt kød øger risikoen for slagtilfælde.

Det skriver Reuters.

Det omtalte studie blev foretaget af forskere fra det tyske Universität Würzburg. De analyserede data på omkring 11.000 midaldrende mennesker, som ikke udviste andre risikofaktorer for slagtilfælde, såsom diabetes eller hjerteproblemer, og fulgte halvdelen af gruppen i en periode på 23 år.

Resultaterne af studiet viste, at de mennesker, som indtog mest rødt kød, havde en 47 pct. større risiko for at blive ramt af iskæmisk slagtilfælde sammenlignet med de, som ikke spiste ret meget rødt kød, skriver nyhedsbureauet.

Og man konkluderede, at det røde kød spillede en rolle i det henseende, da protein fra andre kilder såsom fjerkræ, fisk og skaldyr eller nødder ikke øgede risikoen.

Det er ikke første gang, at kødindtag bliver kædet sammen med en øget risiko for slagtilfælde, men det omfattende nye studie er endnu et bevis for farerne ved at spise rødt kød. Ifølge forskerne er det dog ikke ensbetydende med, at man skal holde sig helt fra kød.

”Det er ok at spise rødt kød – helst magert rødt kød – så længe man begrænser mængden,” skriver Dr. Bernhard Haring, der stod i spidsen for studiet, i en e-mail til Reuters.

WHO advarer - kød kan forårsage kræft

Briter dropper bacon og pølser af frygt for kræft

Minister vil sætte grænsen ned på potentielt kræftstof

Kinesere vil klone en million kalve om året

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier