Ekspansionslystne brasilianere køber op på tre kontinenter

Den brasilianske fødevarekoncern BRF SA har annonceret tre opkøb i henholdsvis Asien, Europa og Sydamerika på et par dage. Samlet punger man ud med 3,4 mia. kr.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den brasilianske storkoncern BRF SA, som opererer på tværs af en lang række segmenter i fødevareindustrien, har været på opkøbsjagt på flere kontinenter og på få dage har man lukket aftaler om at overtage tre selskaber til en samlet værdi på flere milliarder.

Det skriver Bloomberg.

Selskabet oplyser ifølge nyhedsbureauet, at man har aftalt at købe det thailandske fjerkræselskab Golden Foods Siam for 360 mio. dollars, at købe den argentinske svinekødsproducent Eclipse Holding for 85 mio. dollars, og at købe den britiske fødevaredistributør Universal Meats for 34 mio. pund. Samlet løber det op i 496 mio. dollars eller omkring 3,4 mia. danske kroner.

Ifølge selskabets adm. direktør, Pedro Faria, vil opkøbene tilføje omkring 600 mio. dollars til koncernens toplinje årligt og øge produktionskapaciteten med 230.000 ton.

Det vil samtidig fordoble selskabets udenlandske produktion, så den fremover vil stå for 8 pct. af den samlede produktion.

BRF SA er Brasiliens næststørste fødevarekoncern kun overgået af verdens største kødproducent JBS SA.

Her er verdens 10 største svineslagterier

Parmalat køber igen op i Brasilien

Tuborgh slår til i Brasilien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også