Minister vil fremme økoeksport med mindre millionbevilling

Eva Kjer Hansen afsætter fem mio. kr. ekstra til at fremme eksport af økologiske fødevarer, som i 2013 samlet udgjorde 1,5 mia. kr.
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

I et forsøg på at fremme den i forvejen stigende danske eksport af økologsiske fødevarer, har miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen afsat fem mio. kr. og åbner en ekstra ansøgningsrunde til eksportfremmeprojekter hos Fonden for økologisk landbrug.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelese.

"Dansk økologi oplever en stor efterspørgsel i udlandet. Men selvom eksporten vokser, oplever de danske virksomheder benhård konkurrence på eksportmarkederne. Derfor afsætter jeg nu yderligere fem mio. kroner til eksportfremstød, markedsundersøgelser og øget messedeltagelse på vores nær- og fjernmarkeder," udtaler Eva Kjer Hansen.

Eksporten af økologiske fødevarer udgjorde i 2013 en samlet værdi 1,5 mia. kroner, hvilket var en stigning på 31 pct. i forhold til året før. Samme tendens gør sig gældende uden for landets grænser, og den globale omsætning af økologiske varer er ifølge ministeriet vokset fra 18 mia. dollars i 2000 til 72 mia. dollars i 2013.

De danske fødevareproducenter eksporterer primært til nærmarkederne, men også længere ude i verden er der gode nye muligheder.

"Øget eksport kan skabe både vækst og arbejdspladser. Jeg har lige været i Kina, hvor den voksende middelklasse er villig til at betale helt op til 50 kroner for en liter øko-mælk. Mulighederne er store, og de nye midler skal sikre, at danske virksomheder udnytter markedspotentialet," siger Eva Kjer Hansen.

Fonden for økologisk landbrug åbner i december 2015 en ansøgningsrunde for nye eksportfremmeaktiviteter.

Minister skyder millioner i fiskeri- og akvakultur

Mere dansk gris på tallerkenen i Kina end nogensinde

L&F til Eva Kjer: Skyd fortsat penge i økoforskning

Officielt: Regeringen dropper egen øko-målsætning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også