FødevareWatch

L&F til Eva Kjer: Skyd fortsat penge i økoforskning

Hvis Danmark vil beholde førertrøjen i forskning inden for økologi, skal der stadig investeres på området, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Danmark har placeret sig helt i front på innovative forskningsløsninger på økologiområdet, og ifølge Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer, skyldes succesen, at der er blevet sat penge af til området. Hun foreslår, at regeringen fortsætter med at prioritere området.

Det skriver Altinget.dk.

”I de seneste fire år har der været mellem 55 og 60 mio. til rådighed for økologisk forskning, og der ligger en vigtig opgave for miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i at sikre, at det niveau som et minimum bliver fastholdt i de kommende år,” siger Kirsten Lund Jensen til Altinget.dk.  

Ifølge Kirsten Lund Jensen har økologiforskningen været medvirkende til den stigende efterspørgsel, salg og eksport af økologiske fødevarer, som i dag er på sit højeste. På nuværende tidspunkt udgør den økologiske omsætning otte pct. af det samlede fødevaresalg i Danmark. Derudover ses en vækst i eksporten på 31. pct. fra 2012 til 2013, hvor danske virksomheder eksporterede økologiske fødevarer for 1,533 mia. kr. 

Eva Kjer: Mindre kemi i pizzabakkerne

Bryllup mellem miljø- og fødevareministeriet kan koste fokus på økologi

Alternativets pengemand: Økologisk omstilling kan ikke undgås 

Så langt er regeringen med vækstplanen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier