Danmark har placeret sig helt i front på innovative forskningsløsninger på økologiområdet, og ifølge Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer, skyldes succesen, at der er blevet sat penge af til området. Hun foreslår, at regeringen fortsætter med at prioritere området.
Det skriver Altinget.dk.
”I de seneste fire år har der været mellem 55 og 60 mio. til rådighed for økologisk forskning, og der ligger en vigtig opgave for miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i at sikre, at det niveau som et minimum bliver fastholdt i de kommende år,” siger Kirsten Lund Jensen til Altinget.dk.
Ifølge Kirsten Lund Jensen har økologiforskningen været medvirkende til den stigende efterspørgsel, salg og eksport af økologiske fødevarer, som i dag er på sit højeste. På nuværende tidspunkt udgør den økologiske omsætning otte pct. af det samlede fødevaresalg i Danmark. Derudover ses en vækst i eksporten på 31. pct. fra 2012 til 2013, hvor danske virksomheder eksporterede økologiske fødevarer for 1,533 mia. kr.
Eva Kjer: Mindre kemi i pizzabakkerne
Bryllup mellem miljø- og fødevareministeriet kan koste fokus på økologi
Alternativets pengemand: Økologisk omstilling kan ikke undgås
Så langt er regeringen med vækstplanen