FødevareWatch

Terrorfrygt får virksomheder til at droppe fransk messe

32 ud af 1400 deltagende virksomheder har valgt at droppe deres stand på den franske fødevaremesse Food Ingredients Europe. Ansattes sikkerhed kommer først, lyder det fra en virksomhed.

Foto: Presse/Food Ingredients Europe

En række virksomheder har valgt at trække sig fra fødevaremessen Foods Ingredients Europe (FiE) i Paris, fordi de er bekymrede for deres ansattes sikkerhed i kølvandet på terrorangrebet i den franske hovedstad.

Food & Drink Europe skriver, at 32 ud af 1400 deltagende virksomheder har besluttet at droppe deres stand på messen, der starter i næste uge og løber over to dage.

Et af de selskaber, der har valgt at blive hjemme, er Archer Daniels Midlands (ADM), der blandt andet forarbejder korn og solsikkekerner for fødevareindustrien.

"ADM's førsteprioritet er vores kollegaers sikkerhed. I lyset af begivenheder i Frankrig har ADM besluttet at aflyse vores deltagelse på FiE 2015 i Paris. Vi har deltaget i over et årti og planlægger at deltage igen i fremtiden," skriver koncernen i en meddelelse.

Trods aflysningerne har langt de fleste virksomheder dog valgt ikke at lade sig skræmme, siger en talsperson fra FiE til Food & Drink Europe. Hun fortæller desuden til mediet, at man har optrappet sikkerheden på messen, hvor der vil være politipatruljer og metaldetektorer ved indgangen.

Det er to uger siden, at Paris blev ramt af terrorangreb udført af Islamisk Stat. Angrebet kostede 130 mennesker livet og sårede 350.

Isis vil skifte navn - på grund af terror

Ministerium opfordrer firmaer til at skærpe sikkerhed i Saudi-Arabien

IS havde planlagt terror mod Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier