IS havde planlagt terror mod Carlsberg

Terrorgruppen Islamisk Stat har angiveligt haft planlagt et terrorangreb mod en Carlsberg-fabrik i Malaysia. Carlsberg overvåger nu sikkerheden.
Foto: Nana Reimers
Foto: Nana Reimers
AF RITZAU OG MAJKEN SØNDERGAARD NIELSEN

De muslimske ekstremister fra Islamisk Stat (IS) har i de seneste måneder vundet frem i Syrien og Irak, men nu ser truslen fra de radikale sunnimuslimer ud til at sprede sig til det sydøstlige Asien.

Sikkerhedseksperter og politi i Malaysia og Indonesien siger i hvert fald, at borgere, der har sluttet sig til den jihadistiske gruppe, planlægger terrorangreb i deres hjemlande, skriver avisen South China Morning Post på sin hjemmeside.

I løbet af de seneste syv måneder er det lykkedes Malaysia at anholde mindst 19 personer, der mistænkes for at have relationer til gruppen. Blandt andet skal de have haft planer om at ramme en Carlsberg-fabrik nær hovedstaden Kuala Lumpur.

"I forbindelse med afhøringerne har de mistænkte indrømmet, at et af deres primære mål var at angribe regeringen," siger Ayub Khan, et højtstående medlem af landets antiterrorenhed.

"De havde også diskuteret muligheden for at planlægge angreb mod et diskotek, barer i Kuala Lumpur og en Carlsberg-fabrik i Petaling Jaya," siger han til South China Morning Post.

Det er meget begrænset, hvad pressechef i Carlsberg Jens Bekke pt. må og kan fortælle FødevareWatch, men han opsummerer kort status:

"Vi har set artiklen, og vi monitorerer nu sikkerheden. Vi er i kontakt med de relevante myndigheder, men vi kan ikke sige mere her og nu. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det der altid er vigtigt for os er sikkerheden for vores medarbejdere - de har den højeste prioritet i sådan nogle situationer," siger han til FødevareWatch.

MillerCoors øger top og bund

Konkurrentregnskab kan pege lidt op for Carlsberg

Carlsberg-rival overrasker i andet kvartal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også