FødevareWatch

Tesco vil genvinde kunder med gratis frugt til børn

Det hårdt pressede detailkæde forsøger at genvinde kundernes gunst ved at uddele gratis frugt til børn.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/Arkiv

Tesco tager nu utraditionelle metoder i brug for at genvinde kunderne fra de fremadstormende tyske discountkæder, Aldi og Lidl.

Over en periode på fire uger vil det britiske supermarked uddele gratis frugt til børn i femten af sine butikker i den skotske storby Glasgow.

The Guardian skriver, at tiltaget allerede er blevet afprøvet med stor succes i en butik i engelske Lincolnshire, hvor der blev opstillet kasser med æbler, appelsiner og bananer ved indgangen.

"Vi har fået så fantastisk en reaktion fra kunderne i Lincolnshire, at vi tænkte, at det ville være en god idé at afprøve i andre dele af Storbritiannien," siger CSR-direktør Josh Hardie til avisen.

Tesco har været under hårdt pres det seneste halvandet år, hvor kæden har tabt betydelig markedsandele til de tyske discountaktører. Den blev samtidig ramt af en opsigtvækkende skandale sidste år, da det kom frem, at der var alvorligt rod i regnskaberne.

Foruden at koste flere ledende medarbejdere jobbet endte sagen også med at skade Tescos i forvejen blakkede ry blandt de britiske forbrugere. Det forsøger kæden nu at rette lidt op på med det nye tiltag, vurderer The Guardian.

Aldi og Lidl giver briter baghjul på hjemmebanen

Tesco lancerer nyt våben i britisk priskrig

Tescos indtjening på hjemmemarkederne slår forventningerne

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier