Prognose: Små detailbutikker må lukke i hundredvis

Ifølge en prognose fra Retail Institute Scandinavia må flere hundrede nærbutikker og små supermarkeder i de kommende år dreje nøgle om.
Foto: /ritzau/Anders Brohus
Foto: /ritzau/Anders Brohus

Frem til 2025 vil antallet af danske dagligvarebutikker dale med 7 pct. fra de nuværende 2.911 butikker, og butikslukningerne vil især ramme hårdt blandt små supermarkeder og nærbutikker, skriver Finans.dk med henvisning til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia.

Over de seneste 10 år er det totale antal dagligvarebutikker faldet med ca. 300 til de nuværende 2.911, og i prognosen heddet det, at den udvikling vil fortsætte, så der er i 2025 vil være 2.715 butikker tilbage.

Tilbagegangen er sket og kommer til at samtidig med at landets store detailkoncerner fortsætter med at etablere nye discountbutikker i forsøget på at vinde krigen om de stadig meget prisbevidste danske forbrugere. Ifølge prognosen bliver det de små nærbutikker, der kommer til at lide over de næste ti år, og man forudser et nedgang på 64 pct. i forhold til i dag, så der kun vil være 140 butikker tilbage. De mindre supermarkeder ventes et dykke med 34 pct. - til 325 i 2025, skriver Finans.dk.

Her er fremtidens vindere og tabere i dansk dagligvarehandel

Coop-chef: Der er for langt fra Fakta til Irma

Coop: Ny direktion skal øge fokus på fødevarer

Brugsen vil sælge varm kaffe og udleje værktøj

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også