Coop: Ny direktion skal øge fokus på fødevarer

Gennem ændringerne i Coop-direktionen vil adm. direktør Peter Høgsted øge fokus på fødevarer og styrke synergien mellem kæderne.

Som nyt medlem af direktionen rykker den nuværende food-direktør Jens Visholm ind i topledelsen af Coop Danmark.

Udover det ansvar, som han i dag har for dagligvareindkøbet i koncernen, vil han få det overordnede ansvar for nonfood-indkøb, logistik, ansvarlighed og Insight (analyseafdeling), skriver Coop i en meddelelse, efter at det fredag morgen kom frem, at direktør Peter Høgsted ommøblerer i det øverste ledelseslag i koncernen.

Derudover ændres der på en række ansvarsområder for de øvrige direktionsmedlemmer, så Gregers Wedell-Wedellsborg udover at være ansvarlig for kommunikation også får for ansvaret for Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen. Jan Madsen skal udover ansvaret for digitaliseringen og it også have have ansvaret for Coop Bank, Coop.dk, Coops medlemsprogram og endelig Fakta. Lene Groth er fortsat HR-chef, mens Per Toelstang fortsat skal tage sig af ejendomme, finans, koncernøkonomi mv. Øverst tager Peter Høgsted i fremtiden ansvaret for Irma og irma.dk, ligesom han også har ansvaret for direktionen og juraen i koncernen.

”Fælles for alt, hvad vi gør, er at styrke kvaliteten over for vores kunder. Men de første to år har lært mig, at vi skal gøre det relativt forskelligt i de forskellige kæder,” siger adm. direktør Peter Høgsted.

Med omlægningerne får de tre kædedirektør for Kvickly, Søren Steffensen, SuperBrugsen, Kenneth Pedersen, og Dagli´Brugsen, Jesper K. Andersen fremover én fælles chef i form af koncerndirektør Gregers Wedell-Wedellsborg.

Faktas kædedirektør Niels Karstensen skal fremover referere til koncerndirektør Jan Madsen, mens Irmas kædedirektør Jesper Uggerhøj, skal referere direkte til Peter Høgsted.

Endelig oprettes en helt ny afdeling, der skal forstærke hele den digitale og IT mæssige udvikling, som koncerndirektør Jan Madsen får det overordnede ansvar for.

Kræn Østergaard Nielsen er udnævnt til den nye stilling som CTO (Chief Technology Officer). Han fratræder stillingen som ejendomsdirektør, som overgår til Henrik Kirketerp, der i forvejen er direktør for Coop Invest, skriver Coop i en meddelelse.

Coop-direktør rykker rundt i ledelsen

Coops topchef vil skaffe flere kroner i kassen

Coop går i flæsket på Danish Crown og andre store leverandører

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også