FødevareWatch

Hartmann har solid vækst trods skærpet konkurrence i Europa

Brdr. Hartmann, der primært producerer æggebakker, omsætter for markant mere end ventet.

Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Emballagevirksomheden Brdr. Hartmann kan glæde sig over en solid fremgang i såvel omsætning som driftsindtjening i tredje kvartal 2015, hvor særlige poster dog belaster længere nede i regnskabet og giver underskud på bundlinjen.

I tredje kvartal omsatte Hartmann for 508 mio. kr., hvilket var markant over de 373 mio. kr., som det solgte for i samme periode sidste år. Valutakurser bidrager positivt til omsætningsfremgangen med 18 mio. kr. Den positive udvikling i salget løftede driftsresultatet til 52 mio. kr., hvilket var en fordobling fra 26 mio. kr. i tredje kvartal 2014.

"Vi solgte mere emballage i 3. kvartal og løftede både omsætning og indtjening på trods af tiltagende konkurrence i Europa. Effektiviseringstiltagene i den europæiske forretning er på sporet, og vi skærper indsatsen for at stabilisere salgspriserne i de markeder, hvor priskonkurrencen viser en uholdbar tendens på sigt. På de amerikanske markeder er kapacitetsudnyttelsen høj, og vi har derfor sat skub i udvidelsen af den sydamerikanske produktionskapacitet med to nye fabrikker, som skal stå klar i 2016," siger Hartmanns administrerende direktør Ulrik Kolding Hartvig i regnskabet.

Særlige poster belaster regnskabet med 84 mio. kr. og dækker over nedskrivninger og øvrige udgifter forbundet med den foreslåede lukning af Hartmanns fabrik i Tyskland i første halvår 2016 samt organisatoriske tilpasninger på de europæiske fabrikker og hovedkontoret.

Periodens resultat er derfor et underskud på 35 mio. kr. mod et overskud på 21 mio. kr. i samme periode sidste år.

Hartmann fastholder forventningerne til hele året om en omsætning på 2,0-2,1 mia. kr. og en overskudsgrad på 10-11,5 pct.

Dansk emballageselskab fortsætter europæisk opkøbsrunde

Hartmann-konkurrent belønnes for godt regnskab

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Æggebakkeproducent vil klage over dyr energisag

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier