Hartmann har solid vækst trods skærpet konkurrence i Europa

Brdr. Hartmann, der primært producerer æggebakker, omsætter for markant mere end ventet.
Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Emballagevirksomheden Brdr. Hartmann kan glæde sig over en solid fremgang i såvel omsætning som driftsindtjening i tredje kvartal 2015, hvor særlige poster dog belaster længere nede i regnskabet og giver underskud på bundlinjen.

I tredje kvartal omsatte Hartmann for 508 mio. kr., hvilket var markant over de 373 mio. kr., som det solgte for i samme periode sidste år. Valutakurser bidrager positivt til omsætningsfremgangen med 18 mio. kr. Den positive udvikling i salget løftede driftsresultatet til 52 mio. kr., hvilket var en fordobling fra 26 mio. kr. i tredje kvartal 2014.

"Vi solgte mere emballage i 3. kvartal og løftede både omsætning og indtjening på trods af tiltagende konkurrence i Europa. Effektiviseringstiltagene i den europæiske forretning er på sporet, og vi skærper indsatsen for at stabilisere salgspriserne i de markeder, hvor priskonkurrencen viser en uholdbar tendens på sigt. På de amerikanske markeder er kapacitetsudnyttelsen høj, og vi har derfor sat skub i udvidelsen af den sydamerikanske produktionskapacitet med to nye fabrikker, som skal stå klar i 2016," siger Hartmanns administrerende direktør Ulrik Kolding Hartvig i regnskabet.

Særlige poster belaster regnskabet med 84 mio. kr. og dækker over nedskrivninger og øvrige udgifter forbundet med den foreslåede lukning af Hartmanns fabrik i Tyskland i første halvår 2016 samt organisatoriske tilpasninger på de europæiske fabrikker og hovedkontoret.

Periodens resultat er derfor et underskud på 35 mio. kr. mod et overskud på 21 mio. kr. i samme periode sidste år.

Hartmann fastholder forventningerne til hele året om en omsætning på 2,0-2,1 mia. kr. og en overskudsgrad på 10-11,5 pct.

Dansk emballageselskab fortsætter europæisk opkøbsrunde

Hartmann-konkurrent belønnes for godt regnskab

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Æggebakkeproducent vil klage over dyr energisag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også