FødevareWatch

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Den danske emballagekoncern Hartmann er klar til flere globale opkøb for at styrke afsætningen i nye markeder, siger selskabets adm. direktør.

Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Den danske emballagekoncern Hartmann er klar til flere globale opkøb for at styrke afsætningen i nye markeder.

Dog skal der fortsat effektiviseres i den nuværende produktion. Stadil-familien har 69 pct. af aktierne i det børsnoterede selskab, der realiserede en omsætning på 1,6 mia. kr. og et driftsresultat på 163 mio. kr. i 2014.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi skal være til stede i alle markeder, hvor vi gerne vil have salg. Det er ikke lagt fast, hvor vi vil hen næste gang. Men vi har idéer, efter at Sydamerika er kommet til. Mellemøsten og Nordafrika er interessant, men Rusland og Sydøstasien kan også være muligheder. Kina skal vi nok ikke til lige med det samme, men vi kigger også den vej," siger Ulrik Kolding Hartvig, som har været administrerende direktør for Hartmann gennem halvandet år.

Hartmann er globalt førende indenfor emballage til æg. Virksomheden har allerede ti fabrikker på verdensplan med 2100 ansatte.

I Danmark ligger fabrikken i Tønder, mens virksomhedens hovedsæde og teknologiafdeling er placeret i Gentofte. Hartmann forventer, at omsætningen når 2-2,1 mia. kr. i 2015. Selskabet understreger, at mulige opkøb ikke indgår i den forudsigelse.

Nye madvaner får emballageindustrien op i fart

Æggebakkeproducent vil klage over dyr energisag

Du har delt din cola, nu vil Tuborg have dig til at dele din øl

Hartmanns overskudsgrad mærket af tab i Østeuropa

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier