FødevareWatch

Amerikansk fastfood-kæde rammes af colibakterier

En stor, amerikansk fastfood kæde må lukke mere end 40 restauranter i hjemlandet efter mistanke om, at gæster er blevet smittet med den sygdomsfremkaldende tarmbakterie E. Coli.

Foto: Renata Horvat / Stock.xchng

Ifølge flere amerikanske medier er den populære fastfood-kæde Chipotle Mexican Grill blevet tvunget til at lukke en lang række af sine restauranter på den amerikanske vestkyst.

Det skyldes at sundhedsmyndigheder i de to byer Seattle og Portland, Oregon undersøger en række tilfælde af folk, som er blevet syge efter at have besøgt Chipotles restauranter – tilsyneladende på grund af smitte fra den sygdomsfremkaldende tarmbakterie E. Coli.

Bakterien, der forårsager diarre og opkastning, har gjort 20 Chipotle-gæster syge, hvoraf flere er blevet indlagt på hospitalet, men ingen mennesker er døde i udbruddet, skriver Bloomberg, som også kan berette, at seks af fastfoodkædens restauranter er blevet forbundet til bakterieproblemerne, men at samtlige 43 restauranter i de to byer er lukket ned indtil videre.

Det er ifølge Reuters tredje gang siden august, at Chipotle kommer i fokus på grund af fødevaresikkerheden i sine restauranter. I de to tidligere tilfælde var der tale om udbrud af henholdsvis salmonella og norovirus.

Foto: Gene J. Puskar/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Gene J. Puskar/AP/POLFOTO/arkiv
 

Chipotle Mexican Grill er en af en række mindre udfordrere til de to store nordamerikanske fastfood-kæder McDonald’s og Burger King. Chipotle blev grundlagt i 1993 og har nu mere end 1.700 restauranter, primært i hjemlandet, men også i Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Til sammenligning har McDonald’s mere end 36,000 restauranter på verdensplan, og mere end 15.000 i Nordamerika alene, mens Burger King har mere end 13.000 restauranter på verdensplan, hvoraf omkring 7.400 ligger i Nordamerika.

Amerikansk fastfood-kæde siger nej til GMO

Amerikanske virksomheder skriger på billig arbejdskraft

Franchisetagere i McDonald's ser sort på fremtiden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier