Amerikansk fastfood-kæde rammes af colibakterier
Ifølge flere amerikanske medier er den populære fastfood-kæde Chipotle Mexican Grill blevet tvunget til at lukke en lang række af sine restauranter på den amerikanske vestkyst.
Det skyldes at sundhedsmyndigheder i de to byer Seattle og Portland, Oregon undersøger en række tilfælde af folk, som er blevet syge efter at have besøgt Chipotles restauranter – tilsyneladende på grund af smitte fra den sygdomsfremkaldende tarmbakterie E. Coli.
Bakterien, der forårsager diarre og opkastning, har gjort 20 Chipotle-gæster syge, hvoraf flere er blevet indlagt på hospitalet, men ingen mennesker er døde i udbruddet, skriver Bloomberg, som også kan berette, at seks af fastfoodkædens restauranter er blevet forbundet til bakterieproblemerne, men at samtlige 43 restauranter i de to byer er lukket ned indtil videre.
Det er ifølge Reuters tredje gang siden august, at Chipotle kommer i fokus på grund af fødevaresikkerheden i sine restauranter. I de to tidligere tilfælde var der tale om udbrud af henholdsvis salmonella og norovirus.

Chipotle Mexican Grill er en af en række mindre udfordrere til de to store nordamerikanske fastfood-kæder McDonald’s og Burger King. Chipotle blev grundlagt i 1993 og har nu mere end 1.700 restauranter, primært i hjemlandet, men også i Storbritannien, Tyskland og Frankrig.
Til sammenligning har McDonald’s mere end 36,000 restauranter på verdensplan, og mere end 15.000 i Nordamerika alene, mens Burger King har mere end 13.000 restauranter på verdensplan, hvoraf omkring 7.400 ligger i Nordamerika.
Amerikansk fastfood-kæde siger nej til GMO