Fødevarefusker er på banen igen
For nogle år tilbage fik spareribskæden Bone’s en bøde af sundhedsmyndighederne for, at kæden i årevis havde snydt kunderne med Jack Daniel's-whiskeysauce, som slet ikke indeholdt Jack Daniel's-whiskey.
Nu er den gal igen, skriver Ekstra Bladet.
Fødevarekontrollen har nemlig opdaget af kædens 21 restauranter landet over ikke holder, hvad den lover, når det påstås, at pizzaerne er bagt med durum-mel og at chokolademoussen er lavet af ægte belgisk Callaubaut-chokolade.
Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!
Pizzaerne er nemlig fremstillet af ordinært hvedemel og Bone's kan overhovedet ikke garantere, at chokoladen i moussen var fra producenten Callebaut, der er berømt for at lave noget af verdens bedste konfekture-chokolade.
"Det indskærpes, at fødevarer ikke må sælges under omstændigheder, der vildleder forbrugerne," står der i den nyeste kontrolrapport fra Fødevarekontrollen.
Bones-medejer Jan Laursen undskylder over for avisen, og siger at de ikke havde "til hensigt at misinformere nogen."
Fødevarebranchen lunken over for whistleblowerordning
Nu bliver det nemmere at anmelde fødevarefusk
Relaterede artikler:
Nu bliver det nemmere at anmelde fødevarefusk
For abonnenter