FødevareWatch

Fødevarefusker er på banen igen

Restaurantkæden Bone’s er igen blevet taget i at fuppe kunderne. Fødevarekontrollen kritiserer dem for at have løjet om chokolademousse og pizzadej.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SØLBECK/POLFOTO/ARKIV

For nogle år tilbage fik spareribskæden Bone’s en bøde af sundhedsmyndighederne for, at kæden i årevis havde snydt kunderne med Jack Daniel's-whiskeysauce, som slet ikke indeholdt Jack Daniel's-whiskey.

Nu er den gal igen, skriver Ekstra Bladet.

Fødevarekontrollen har nemlig opdaget af kædens 21 restauranter landet over ikke holder, hvad den lover, når det påstås, at pizzaerne er bagt med durum-mel og at chokolademoussen er lavet af ægte belgisk Callaubaut-chokolade.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Pizzaerne er nemlig fremstillet af ordinært hvedemel og Bone's kan overhovedet ikke garantere, at chokoladen i moussen var fra producenten Callebaut, der er berømt for at lave noget af verdens bedste konfekture-chokolade.

"Det indskærpes, at fødevarer ikke må sælges under omstændigheder, der vildleder forbrugerne," står der i den nyeste kontrolrapport fra Fødevarekontrollen.

Bones-medejer Jan Laursen undskylder over for avisen, og siger at de ikke havde "til hensigt at misinformere nogen."

Fødevarebranchen lunken over for whistleblowerordning

Nu bliver det nemmere at anmelde fødevarefusk

5 ton slik beslaglagt i Nordsjælland

Fødevarefusk: Kun 5 pct. torsk i torskerogn 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier