Fødevarefusker er på banen igen

Restaurantkæden Bone’s er igen blevet taget i at fuppe kunderne. Fødevarekontrollen kritiserer dem for at have løjet om chokolademousse og pizzadej.
Foto: CHRISTIAN KLINDT SØLBECK/POLFOTO/ARKIV
Foto: CHRISTIAN KLINDT SØLBECK/POLFOTO/ARKIV

For nogle år tilbage fik spareribskæden Bone’s en bøde af sundhedsmyndighederne for, at kæden i årevis havde snydt kunderne med Jack Daniel's-whiskeysauce, som slet ikke indeholdt Jack Daniel's-whiskey.

Nu er den gal igen, skriver Ekstra Bladet.

Fødevarekontrollen har nemlig opdaget af kædens 21 restauranter landet over ikke holder, hvad den lover, når det påstås, at pizzaerne er bagt med durum-mel og at chokolademoussen er lavet af ægte belgisk Callaubaut-chokolade.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Pizzaerne er nemlig fremstillet af ordinært hvedemel og Bone's kan overhovedet ikke garantere, at chokoladen i moussen var fra producenten Callebaut, der er berømt for at lave noget af verdens bedste konfekture-chokolade.

"Det indskærpes, at fødevarer ikke må sælges under omstændigheder, der vildleder forbrugerne," står der i den nyeste kontrolrapport fra Fødevarekontrollen.

Bones-medejer Jan Laursen undskylder over for avisen, og siger at de ikke havde "til hensigt at misinformere nogen."

Fødevarebranchen lunken over for whistleblowerordning

Nu bliver det nemmere at anmelde fødevarefusk

5 ton slik beslaglagt i Nordsjælland

Fødevarefusk: Kun 5 pct. torsk i torskerogn 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter