FødevareWatch

Fødevarebranchen lunken over for whistleblowerordning

Mens NNF er svært tilfreds med fødevareforligets nye whistleblowerordning, er flere aktører fra industrien skeptiske.

Foto: Jens Dreisling, Polfoto

Da Fødevareforlig 3 blev indgået i fredags, var det med varslingen om en ny whistleblowerordning, som vækker meget forskellige holdninger i branchen.

Det skriver Altinget.dk.

”Vi er bekymrede for det, fordi vi synes jo sådan set ikke, der er et behov for det. Allerede i dag er der mulighed for anonymt at kunne henvende sig til Fødevarestyrelsen, og vi ønsker ikke, at man får skabt et samfund, hvor man går og angiver hinanden,” siger markedschef fra Dansk Erhverv, Lotte Engbæk Larsen.

Hos organisationen HORESTA, er politisk chef Kirsten Munch bekymret for hvordan whistleblowerordningen sættes sammen og foreslår, at man lader sig inspirere af ordningen i Arbejdstilsynet, hvor det ikke er muligt for offentligheden at få indsigt i, hvilke virksomheder der er klaget over, så en virksomhed for eksempel ikke bliver hængt ud i pressen, før klagen er blevet undersøgt.

Hos Fødevareforbundet NNF kalder forbundsformand Ole Wehlast den nye ordning for en sejr.

Nu bliver det nemmere at anmelde fødevarefusk

Carlsberg vil holde whistleblower-ordning frisk

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier