FødevareWatch

Fødevarefusk: Kun 5 pct. torsk i torskerogn

I forsøget på at bekæmpe forfalskning og fusk med fødevarer har Fødevarestyrelsen fundet torskerognsdåser med ned til blot 5 pct. rogn fra torsk.

Foto: Jacob Erhbahn

Fødevarestyrelsen fandt i forbindelse med en international indsats mod fødevaresvindel, at Coops Luksus Torskerogn og Glyngøres Rogn Guf langt fra kun bestod af torskerogn.

DNA-tests viste, at der var rogn fra andre fiskearter i dåserne. Det skriver dr.dk.

I nogle dåser var der kun 5 pct. torsk i dåsens indhold - resten af rognen var fra andre fisk.

"Det er en træls sag, for nu at sige det på jysk," siger Christian Sievert, der er administrerende direktør i Bornholms A/S, der leverede dåserne med torskerogn til Coop Danmark og Beauvais.

Kontrollen viste dog, at Bornholms A/S havde styr på sine dokumenter. Derfor rettet Fødevarestyrelsen i stedet sin mistanke mod en af selskabets underleverandører.

Europol har sammen med Interpol arrangeret tre store operationer mod fødevaresvindel, Operation OPSON I, II og III. Den seneste operation rullede ud i december 2013 i 33 lande rundt om i Europa, Amerika og Asien.

Organiserede kriminelle svindler med fødevarer

Fiskeriforeninger på vej til fusion

Sådan tænker danskerne om fisk på middagsbordet

Nordjysk fiskeselskab leverer bedste regnskab i ti år

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier