FødevareWatch

Sådan tænker danskerne om fisk på middagsbordet

Danskerne  spiser i dag markant mere fisk end for få år siden. Se her hvad forbrugerne siger om de vigtigste fordele ved at spise fisk i ny undersøgelse.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Fisk er sundt, det er godt for hjertet og immunforsvaret, og vi spiser flere af dem - men ikke nok i forhold til kostanbefalingerne.

Det er blandt de væsentligste konklusioner i en ny markedsanalyse, hvor  TNS Gallup  i februar 2014 for Landbrug & Fødevarer har gennemført 1125 interviews med danskere. Landbrug og Fødevarer ser som følge af udviklingen i danskernes fiskeforbrug s ”gode muligheder for at få mere fisk på menuen.”

”Forbrugerne opfatter fisk som sundt, men deres indtag af fisk lever ikke op til kostanbefalingerne. Meget tyder imidlertid på, at forbruget vil stige de kommende år,” hedder det i analysen med henvisning til, at pilen i de seneste år har peget den vej:

”Detailomsætningen for fisk udgør godt 4,2 mia. kr. i Danmark i 2013 ifølge Fiskebranchen. Fiskebranchens egen undersøgelse viser endvidere, at forbruget de seneste otte år er øget med godt 1500 ton fisk og 800 ton fiskefærdigretter. Dette kunne dermed tyde på, at forbruget af fisk også vil stige fremover.”

Ud af danskernes samlede forbrug af kød, fjerkræ og fisk til aftensmad udgør fisk 10 pct. i år 2013 - ifølge GfK Consumerscan. Dermed spiser vi mindre fisk end okse- fjerkræ- og svinekød.

”Når man spørger danskerne om fordelene ved at spise fisk, viser resultatet også, at sundhedsopfattelsen af fisk er høj. Den vigtigste fordel ved at spise fisk er, at hjertet bliver sundere. Det er tæt ved to tredjedele, der angiver dette som en vigtig fordel ved at spise fisk,” skriver Landbrug & Fødevarer, der til gengæld konstaterer, at fisk ligger ”noget lavere end andre fødevarer på at give god mæthed, og det er formentlig en medvirkende årsag til at fisk ikke er mere udbredt som aftensmad. ”

Sådan svarer danskerne:

Hvad mener du er de vigtigste fordele ved at spise fisk?

 

Bliver laksen kun for de rigeste?

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier