FødevareWatch

Walmart trækker sig i pinlig sag om falske deklarationer

Verdens største detailkæde Walmart er havnet i en pinlig sag, hvor kæden er blevet afsløret i at pynte sig med lånte fjer.

Den amerikanske supermarkedskæde Walmart erklærede for noget tid siden, at selskabet i stor stil vil satse på amerikansk producerede produkter, hvilket blandt andet førte til roser fra Obama-administrationen. Afsløringer foretaget af den amerikanske forbrugervagthund, Truth in Advertising, har dog vist, at op til 200 produkter med et "produceret i usa"-logo reelt ikke var produceret i USA. Walmart har nu trukket alle deklarationer tilbage på kædens hjemmeside.

Det skriver the Financial Times

De amerikanske myndigheder, nærmere bestemt The Federal Trade Commission (FTC), har siden afsløringerne fra forbrugervagthunden holdt et skarpt øje med Walmart, der dog kun er én blandt 50 selskaber inden for de senere år, har fået besked på at ændre procedure i forbindelse med vildledende "produceret i USA"-deklarationer.

På baggrund af afsløringerne har Walmart fjernet alle "produceret i USA"-logoer fra produktbeskrivelser på sin hjemmeside og har introduceret en procedure, der skal sikre at disse logoer ikke fremgår af reklamemateriale fra leverandører.

Disse tiltag har fået FTC til ikke at gå videre med efterforskningen og kalder det "ikke usædvanligt" at finde problemer i så store detail-kæder som Walmart.

"Vi er glade med FTC's beslutning og sætter pris på deres grundige gennemsøgning af vores program," udtaler Walmart, ifølge Financial Times, i en pressemeddelelse.

Her er Europas største detailkæde

Walmart fjerner maskinpistoler fra hylderne

Walmart leverer lavere end ventet

Walmart vil sikre dyrevelfærd

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier