Her er Europas største detailkæde

Gamle og store kendinge som franske Carrefour og britiske Tesco er væltet af pinden som de absolut største detailkæder i Europa. I stedet har en fremadstormende discountkoncern indtaget tronen.
Foto: Sofia Busk/Polfoto/Arkiv
Foto: Sofia Busk/Polfoto/Arkiv

Det er ikke længere hverken den franske detailkoncern Carrefour eller den skandaleombruste britiske detailkoncern Tesco, der sidder på tronen som Europas største detailkæde.

Ifølge den seneste opgørelse fra tyske Lebensmittel Zeitung er det i stedet den tyske Schwarz-Gruppe, der ejer discountkæden Lidl, som målt på omsætning er størst i Europa.

Schwarz-Gruppe havde i 2014 en samlet bruttoomsætning på 62,7 mia. euro, mens de to andre store tyske koncerner i Aldi Süd og Aldi Nord havde en årsomsætning på 42,6 mia. euro og 23,2 mia. euro. Den tyske Edeka-koncern, som blandt andet driver Netto - ikke at forveksle med Dansk Supermarkeds Netto - havde i 2014 en samlet bruttoomsætning på 14,5 mia. euro.

Så superrige er de tyske discount-familier

Sammenlignet med de traditionelt store detailkoncerner uden for Tyskland har Lebensmittel Zeitung, som henter sine data fra Planet Retail, brugt den seneste nettoårsomsætning for perioden 2014/2015. Af den opgørelse fremgår det, at Walmart stadig verdens største detailkæde med en samlet omsætning på omkring 363 mia. euro., mens Schwarz-Gruppe omsætter for 79,3 mia. euro.

Tesco følger efter som næststørste europæiske detailkoncern og omsatte ifølge en opgørelse fra maj for 76,5 mia. euro, mens franske Carrefour på tredjepladsen kun omsatte for 74,7 mia. euro.

Lidl på vej med egen isfabrik

Lidl vil have fingre i arabiske prinser og oligarker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også