FødevareWatch

Lidl på vej med egen isfabrik

Discountkoncernen Lidl har planer om at etablere en tysk isfabrik, og samlet bliver der tale om en investering på mere end halvanden mia. kr.

Foto: Cathrine Ertmann/POLFOTO/arkiv

Fabrikken, som skal producere forskellige is til Lidls mange discountbutikker, kommer til at ligge i den tyske by Übach-Palenberg ved Aachen, og det hele handler ifølge erhvervssitet wiwo.de om, at Lidl vil sikre tilgængelighed og leveringssikkerhed.

Lidl har ikke bekræftet, hvor stor investeringen er, men det forlyder, at isfabrikken kommer til at koste 250 mio. euro, svarende til godt 1,8 mia. kr. Fabrikken får angiveligt i alt 10 produktionslinjer, men heller ikke det, ønsker Lidl officielt at kommentere.

Når fabrikken står færdig om to år, er det planen, at den skal producere op imod 20 pct. af Lidls is til de tyske og internationale butikker. Lidl producerer i forvejen en del brød og chokolade på et par faciliteter, der samlet beskæftiger 500 mennesker i det vesttyske område grænsende op til Belgien.

Alene det tyske ismarked har en værdi af omkring 10 mia. kr. og næsten 50 procent af indtægterne og omkring 65 procent af omsætningen tager udgangspunkt i detailkoncernes egne ismærker, skriver hjemmesiden.

Så superrige er de tyske discount-familier

Britiske supermarkeder indfører minimumsbetaling for mælk

Lidl vil nøjes med bæredygtige bananer

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier