FødevareWatch

Walmart vil sikre dyrevelfærd

USA’s største forhandler af fødevarer opfordrer nu samtlige af sine leverandører til at begrænse brugen af antibiotika og sikre velfærden for sine dyr. Tiltaget ses som det mest markante i kampen for dyrevelfærd og kan få hele forsyningskæden med på vognen, siger eksperter.

Den enorme amerikanske dagligvarekæde Walmart har præsenteret en ny plan, der skal mindske brugen af antibiotika i det kød, man sælger i sine butikker og sikre bedre forhold for dyrene.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har Walmart, der er den største forhandler af fødevarer i USA og sidder på en fjerdedel af landets dagligvaremarked, i sidste uge annonceret et nyt sæt retningslinjer, som man ønsker at sine leverandører skal efterleve.

Ifølge retningslinjerne må leverandørerne kun bruge antibiotika i sine dyr til at forhindre og behandle sygdomme og infektioner og ikke som vækstfremmer, hvilket ellers er en udbredt praksis. Samtidig vil man have sine leverandører til at gå væk fra staldbokse til dyrene og i stedet gå over til løsdrift.

Dermed rider Walmart med på den bølge, der har skyllet ind over USA i de senere år, hvor et fokus på sundere fødevarer og mere dyrevelfærd har præget billedet.

Både fastfood-kæden McDonald’s, fjerkrækoncern Tyson Foods og Walmarts nærmeste rival CostCo har for nylig annonceret tiltag, der skal nedbringe brugen af antibiotika i det kød, selskaberne bruger og sælger. Og to af landets største svinekødsaktører, Cargill og Smithfield Foods, har annonceret planer for en fuldstændig omlægning til løsdrift.

Men på grund af Walmarts størrelse og vigtighed for hele fødevareindustrien i USA, ses udmeldingen fra varehusgiganten ifølge Reuters som det hidtil største skridt i kampen mod antibiotikaresistens og for dyrevelfærd.

Og der er ifølge eksperter, som nyhedsbureauet har talt med, en klar forventning om, at det vil have en indvirkning på hele forsyningskæden i landet, og at det kan få flere andre aktører til at springe med på vognen.

McDonald's fjerner antibiotika fra sine kyllinger

Costco vil udrydde salg af kød med antibiotika

Endnu et selskab vil fjerne antibiotika fra kyllinger

Danish Crown-konkurrent har succes med åbne stalde

Endnu en amerikansk svinekødskæmpe åbner staldene

Amerikansk fastfood-kæde siger nej til GMO

Costcos antibiotika-fri laks er landet i butikkerne

Avis: Store brands skylles ud af amerikansk sundhedsbølge

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier