Færre farlige resistente bakterier i kyllingekød

Antallet af multiresistente bakterier fundet i importeret kyllingekød er halveret fra 2013 til 2014, viser en ny rapport. Forskerne bag rapporten er overraskede over resultaterne.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Ifølge den årlige DANMAP-rapport, som udarbejdes af Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet, er de multiresistente og farlige ESBL-bakterier fundet i 25 pct. af prøverne af importeret kyllingekød i 2014, hvilket er en halvering i forhold til 2013, hvor tallet lå på 52 pct.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter