FødevareWatch

Eksperter: Genoptag MRSA-test af kød

Regeringens eksperter anbefaler, at man efter tre års pause igen tjekker kød for svine-MRSA.

Foto: Joachim Adrian

Det er tre år siden, at de danske fødevaremyndigheder holdt op med at teste svinekød for MRSA.

Nu anbefaler regeringens rådgivende eksperter, at der fra næste år på ny skal kontrolleres for svine-MRSA i kød. Det skriver Politiken.

DTU Fødevareinstituttet har netop sendt anbefalingen til Fødevarestyrelsen, og den lyder på, at udover svinekoteletter og flæskesteg skal også kylling –og kalkunkød testes.

Seniorforsker på DTU Fødevareinstituttet Yvonne Agersø begrunder anbefalingen med at stadig flere danske svin konstateres smittede, når de ankommer til slagteriet, og det mener hun vil kunne reflekteres i kødet.

Dertil kommer, at Statens Serum Institut forleden måtte erkende, at det ikke kunne udelukkes, at fire smittede personer har fået smitten fra udenlandsk fjerkræ.

”Dette kombineret med, at det er en stigende problemstilling globalt med høje forekomster blandt andet også i kalkuner i udlandet, gør, at vi anbefaler, at der er ekstra opmærksomhed på kødet som smittekilde”, siger hun til avisen og understreger, at risikoen stadig er lille.

Kvinder mere skeptiske over for danske fødevarer

Landmænd trygler myndigheder om hjælp i MRSA-sag

Eksperter er uenige om risikoen ved multiresistente bakterier i svinekød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier