FødevareWatch

Juleoptimistisme hos tyske Metro

Den tyske detailkoncern Metro ser positivt på fremtiden efter et godkendt år. Det er blandt andet udsigten til flere opkøb og et godt julesalg, der trækker op.

Foto: AP Photo/dapd/Roberto Pfeil/Polfoto

Det tyske detailhandelsselskab Metro leverede i det forskudte regnskabsår 2014/15 en beskeden salgsvækst på 1,5 pct., hvilket var på linje med forventningerne. Der hersker dog stor optimisme om det nye år, og det behager investorerne, som sender aktien i vejret i mandagens handel.

Det fremgår af salgstal i forbindelse med en pressemeddelelse mandag.

Den samlede omsætning faldt ganske vist til 59,2 mia. euro fra 59,9 mia. euro i 2013/14. Til gengæld steg det sammenlignelige salg på årsbasis med 1,5 pct. mod en stigning på 0,1 pct. i sidste regnskabsår.

"Vi indfriede vores forventninger til året, og efter salget af Galeria Kaufhof (en kæde af stormagasiner, red.) har vi atter finansielle kræfter til at foretage yderligere opkøb med henblik på at supplere og styrke vores salgslinje," siger selskabets administrerende direktør, Olaf Koch, i meddelelsen.

Det fremgår endvidere at pressemeddelelsen, at selskabet har særdeles positive forventninger til det forestående julesalg, og det er mandag med til at sende Metro-aktien op med 3,6 pct. til 27,84 euro på børsen i Frankfurt.

Metro sælger varehuskæde for milliardbeløb

Metro Group bremser nedturen

Tidligere Metro-folk åbner nyt kødmarked

Netbutik bød langt under Metros salgspris

Metro siger farvel med stort underskud

Mere fra FødevareWatch

Nye kundeaftaler skal løfte Hørkrams høje vækstmål

Omsætningen i Hørkram Foodservice skal ifølge selskabets målsætning hæves med knap 1 mia. kr i år. Vejen derhen lyder på nye aftaler og mere fart på i et buldrende marked, fortæller adm. direktør Preben Kristensen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier