FødevareWatch

Metro Group bremser nedturen

Den tyske detailkoncern ser ud til at have sat en stopper for de seneste års nedtur, men bundlinjen byder stadig på et stort minus.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

Det lykkedes aldrig Metro at drive en rentabel forretning i Danmark, og den tyske detailgigant har generelt haft svært ved at tjene penge uden for hjemmemarkedet.

Nu ser det imidlertid ud til, at ledelsen har knækket den nedadgående kurve i koncernen, der driver Metro Cash & Carry, Media-Saturn, Real og Galeria Kaufhof.

Regnskabet for andet kvartal af 2014/15 afslører, at både omsætning og drift viser tegn på forbedring oven på de seneste års rutsjetur, der især har været skabt af dårlige resultater i Østeuropa.

Omsætningen går fra 14,32 mia. euro til 14,36 mia. euro, mens driftsresultatet lander i et minus på 110 mio. euro mod 184 mio. euro i samme periode året før. Bundlinjen byder dog fortsat på tilbagegang og falder fra et minus på 271 mio. euro til et minus på 397 mio. euro.

Metro-koncernen har været igennem en større omstrukturering det seneste år, hvor den har frasolgt eller lukket aktiviteter i Danmark, Østeuropa og Asien.

Kigger man på det såkaldte like-for-like sale, der måler omsætningen i de forretninger, der også hørte under koncernen sidste år, er salget steget med 2,5 pct., hvilket er den største vækst i syv år.

Det er især elektronikkæden Saturn-Media, der dækker over to særskilte butikskæder, som trækker resultatet i den rigtige retning for Metro-koncernen. Her stiger salget med 5,7 pct. fra 4,8 mio. euro til 5,1 mio. euro., mens der er også fremgang at spore i både den afrikanske og asiatiske del af koncernen, hvor salget i Metro Cash & Carry samlet set vokser med 24,2 pct.

De positive takter betyder, at ledelsen forventer en svag fremgang på den samlede omsætning for hele 2014/15. Det er samtidig planen at forsøge at frasælge Galeria Kaufhof.

Metro hemmeligholdt trecifret millionbud fra tredje spiller

Metro: Euro Caters bud var det eneste realistiske

Metro siger farvel med stort underskud

Metro med svageste salgstal i fem år

Metro sælger igen ud af forretningen

Metro Group er ramt på salget

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier