Nationalpark Thy har succes med at lave aftaler med lokale fødevareproducenter, kroer og bryghuse om at samle råvarer i parken. I alt har parken lavet aftaler med otte firmaer.
Det skriver DR.
En af de virksomheder, der samler råvarer i nationalparken, er Thisted Bryghus.
"Det handler om det nordiske køkken og den nordiske øl for tiden, og det betyder alt fra gran til havtorn. Faktisk har vi fået samlet for lidt havtorn til en af vores nye øl, så den er allerede udsolgt," siger Aage Svenningsen, adm. direktør, Thisted Bryghus, til DR.
Havtorn er særligt populært for tiden, men virksomhederne henter også eksempelvis porse og birkeblade i nationalparken. Som virksomhed skal man have tilladelse til at gå på rov, mens private må samle det, de har lyst til.
Dansk specialøl skal lave en ”Noma”
Ny lokal kæde klar med målsætning for 2016
Coop: Vi skal have flere 'Thiser'
Nyt center skal booste lokal produktion