FødevareWatch

Lokale fødevarefirmaer på rov i Nationalpark Thy

Selvom det ikke er den mest effektive produktionsform at gå på rov i naturen, er der en stigende interesse fra lokale fødevarevirksomheder, lyder det fra Nationalpark Thy. Især ét bær er populært.

Thisted Bryghus går på rov i Nationalpark Thy. | Foto: Andreas Szlavik/POLFOTO/arkiv

Nationalpark Thy har succes med at lave aftaler med lokale fødevareproducenter, kroer og bryghuse om at samle råvarer i parken. I alt har parken lavet aftaler med otte firmaer.

Det skriver DR.

En af de virksomheder, der samler råvarer i nationalparken, er Thisted Bryghus.

"Det handler om det nordiske køkken og den nordiske øl for tiden, og det betyder alt fra gran til havtorn. Faktisk har vi fået samlet for lidt havtorn til en af vores nye øl, så den er allerede udsolgt," siger Aage Svenningsen, adm. direktør, Thisted Bryghus, til DR.

Havtorn er særligt populært for tiden, men virksomhederne henter også eksempelvis porse og birkeblade i nationalparken. Som virksomhed skal man have tilladelse til at gå på rov, mens private må samle det, de har lyst til.

Dansk specialøl skal lave en ”Noma”

Ny lokal kæde klar med målsætning for 2016

Coop: Vi skal have flere 'Thiser'

Nyt center skal booste lokal produktion

Mere fra FødevareWatch

Nye kundeaftaler skal løfte Hørkrams høje vækstmål

Omsætningen i Hørkram Foodservice skal ifølge selskabets målsætning hæves med knap 1 mia. kr i år. Vejen derhen lyder på nye aftaler og mere fart på i et buldrende marked, fortæller adm. direktør Preben Kristensen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier