FødevareWatch

Erhvervsinvest har solgt Premier Is

Erhvervsinvest har efter salgsproces solgt den danske isproducent Premier Is til baltiske Food Union.

Foto: Premier Is/Facebook

Efter flere måneder i limbo har Erhvervsinvest solgt Mejerigaarden og isproducenten Premier Is.

Parterne bekræfter overfor FødevareWatch, at handlen er gennemført

Køberen er Food Union, som ifølge Premier Is er det største mejeriselskab i Letland og den førende isproducent i Baltikum.

”Vi er stolte over at have været med til – sammen med ledelse og medarbejdere – at udvikle Premier Is til virksomhedens nuværende niveau, og vi er overbevist om, at Food Union med sit indgående branchekendskab er den helt rigtige til at videreudvikle Premier Is og udnytte virksomhedens potentialer for yderligere vækst”, udtaler Thomas Marstrand, Managing Partner, Erhvervsinvest.

Premier Is blev grundlagt i 1927 og man producerer i dag is under varemærker som ”Premier Is”, ”Polar Is, ”Underground” og en række internationale brands.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Baltiske producenter vil ind på det nordiske marked

Food Union, som ejes af ukrainske Andrey Beskhmeltnitsky, har to af de største mejeriproducenter i Letland: AS Rigas piena kombinats og AS Valmieras samt den største isproducent i Estland, Premia.

På nuværende tidspunkt producerer Food Union en lang række mejeriprodukter såsom smøreost, smør, yoghurt, is og andre produkter, meddeler Erhvervsinvest.

Food Union-koncernen afsætter primært sine produkter i de baltiske lande, Europa, Rusland, CIS lande – og i august 2015 etablerede Food Union-koncernen sig også i Kina med premium isprodukter. I 2014 udgjorde omsætningen USD 200 mio.

Det vil ukrainerne med astronaut-isen

Andrey Beskhmeltnitsky grundlagde Food Union i 2011. Han  er ifølge Erhvervsinvest kendt for at etablere Ruslands førende mejeriselskab, Unimilk, der i 2010 fusionerede med fødevaregiganten Danone, og ifølge eget udsagn gjorde dem til den største spiller på mælkemarkedet i CIS-regionen.

”Med erhvervelsen af Premier Is ønsker vi at understøtte virksomhedens position på det danske marked samtidig med at fokus øges på at opnå et stigende salg i det øvrige Skandinavien og Europa”," udtaler Andrey Beskhmelnitsky.

”Det er planen, at Premier Is skal fortsætte med at levere dansk producerede isprodukter af høj kvalitet baseret på friske og naturlige råvarer til et større udvalg af kunder i Danmark og udlandet under ledelse af CFO Kim Gade Pedersen og CCO Christian Brink,” udtaler den nye ejer videre.

Gamle salgsrygter

I juli måned erfarede Børsen, at Erhvervsinvest planlagde at sælge det traditionsrige is-selskab Mejerigaarden.

Dengang skrev avisen, at et salg kunne indbringe op mod en kvart mia. kr. Thomas Marstrand afviste dog at kommentere på salgsrygterne, men fortalte at fonden overvejede mulighederne.

Mejerigaarden leverer rekordregnskab

Efter en hård periode med faldende omsætning og flere tocifrede millionunderskud leverede Mejerigaarden et plus på 11,5 mio. kr. i 2013/14, en positive udvikling som fortsatte i 2015, hvor virksomheden med et resultat på 19,9 mio. kr. for 2014/2015 næsten fordoblede det forrige årsregnskabs resultat. Ydermere blev Ismejeriets egenkapital er næsten tredoblet fra 10,293 mio. kr. i 2013/14 til 30,188 mio. kr. i 2014/15.

FødevareWatch interviewede i september måned Thomas Marstrand om det gode resultat. I den forbindelse fortalte han, at man forventningerne til næste års regnskab var at leverer endnu et fornuftigt resultat.

Erhvervsinvest købte aktiemajoriteten i Mejerigaarden i 2008.

I 2013 etablerede Erhvervsinvest investeringsfonden Erhvervsinvest III med et investeringstilsagn på 871 mio. kr. Derudover har fonden etableret de to andre investeringsfonde; Erhvervsinvest II fra 2007 med et tilsagn på 732 mio. kr. og Erhvervsinvest fra 2004 med et tilsagn på 273 mio. kr.

Medie: Dansk ismejeri er sat til salg

Mejerigaarden trækker stikket på slikfirma

Mejerigaarden atter oppe i gear

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier